Trezirea la realitate

Devoțional zilnice 28 iunie 2018

„Doamne” i-a zis Petru, „de ce nu pot veni după Tine acum? Eu îmi voi da viaţa pentru Tine.” – loan 13:37
Vegheaţi şi rugaţi-vă ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă. – Matei 26:41

O să mă rog pentru tine, cu siguranţă! I-am promis ferm prietenei mele când mi-a spus că fusese solicitată să prezinte devoţionalul în cadrul Conferinţei telefonice de rugăciune Morning Manna. Poţi să contezi pe mine; voi fi partenerul tău de rugăciune! am continuat.

În ziua premergătoare evenimentului, am notat „Morning Manna” pe un bileţel galben şi l-am lipit la vedere pe birou, ca să nu uit. Am scris „Morning Manna” pe palma stângă, ca să-mi aduc aminte să setez alarma pentru ora 5:30, când începea conferinţa. Înainte să mă aşez în pat, am pus numărul de telefon la care trebuia să sun între ceasul deşteptător şi telefon şi m-am aşezat la somn.

A doua zi dimineaţă, ceasul a ţiuit strident la ora cinci şi douăzeci şi cinci. Am aprins lumina, m-am ridicat din pat şi am băut un pahar cu apă rece ca să mă trezesc. Înfiorată de aerul răcoros, am format numărul de telefon şi m-am alăturat rugăciunilor pentru prietena mea şi pentru prezentarea ei.

După ce m-am alăturat conferinţei, un gând m-a oprit din intenţia mea de a mă deplasa către scaun: Mai bine rămân în pat. E mai comod! M-am ridicat în capul oaselor, m-am rezemat pe pernă, am dat telefonul pe difuzor şi mi-am tras o pătură până sub bărbie. M-am relaxat când am auzit vocea cordială a moderatorului, m-am desfătat cu muzica specială şi am adăugat cererea mea de rugăciune la cuvintele de mulţumire ale participanţilor. Am închis ochii pentru rugăciunea de mulţumire şi i-am deschis… o oră mai târziu! Am ratat toată prezentarea prietenei mele!

Toată ziua m-au chinuit neîncrederea, mâhnirea, dezamăgirea de sine şi nereuşita mea. Plănuisem totul atât de bine şi până la urmă a fost un fiasco! Unde greşisem? Gândul îmi tot zbura la Petru. Hmm! Petru care a spus sus şi tare c-o să-L urmeze pe Hristos, chiar până la moarte. Petru în Ghetsimani, cu pleoape de plumb, care a aţipit în loc să vegheze în rugăciune atunci când Isus i-a cerut sprijinul. Şi eu am dat bir cu fugiţii, la fel ca el!

Incidentul din dimineaţa aceea a fost pentru mine o trezire la realitate.

Doamne, ajută duhului nostru plin de râvnă să înfrângă carnea neputincioasă ca să ne putem ţine promisiunile întotdeauna!

Carolyn Rathbun Sutton

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro