Trusa de supraviețuire – oglinda

Devoțional zilnice 10 iunie 2018

3

0

Nu-i așa că nu te-ai aștepta să găsești oglinda pe lista obiectelor din trusa de supraviețuire?
Evident, nu o vei folosi pentru a vedea cât de chipeș arăți. Ai fi surprins să știi câți s-au salvat și au fost recuperați doar pentru că aveau asupra lor o oglindă.

Să ne gândim puțin: este foarte important să știi să îți faci un adăpost, să te ferești de intemperii, să cunoști plante comestibile sau să fii un vânător și pescar iscusit. Astfel vei supraviețui în medii ostile. Dar este la fel de important să fi salvat și recuperat.

Razele soarelui cât și cele ale lunii, captate și orientate cu oglinda, sunt vizibile din aer de la distanțe de sute de kilometri. Din acest motiv, astăzi se fabrică oglinzi speciale pentru situații de urgență. Aceste oglinzi de semnalizare au suprafața prevăzută cu niște fante, cu ajutorul cărora se poate focaliza mai eficient lumina solară. Sunt ușoare, nu se scufundă în apă, și sunt mici deoarece mărimea nu contează. De pildă, o oglindă cu diametru de 5-6 cm poate fi vizibilă de la o distanță de 100 km, în mijlocul unei zile însorite.

Nu în ultimul rând, oglinda poate fi folosită pentru a-ți examina singur(ă) procesul de vindecare a eventualelor răni sau înțepături de pe zone ale corpului asupra cărora nu ai vedere directă.

Există o oglindă la care dacă privești poți fi salvat! Este vorba de frumusețea caracterului Domnului Isus, la care dacă vei privi zilnic vei fi schimbat și salvat .

Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. 2 Corinteni 3, 18

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

3

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro