Tu eşti templul lui Dumnezeu

Devoțional femei 17 iulie 2017

Nu ştiţi că trupul vostru este templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? (1 Corinteni 6:19)

Se spune că, pe când nu era decât un tânăr, Dwight L. Moody a auzit pe cineva spunând: „Lumea nu a văzut încă ceea ce poate face o persoană consacrată pe deplin Lui.” Când Moody a auzit aceste cuvinte a acceptat provocarea de a deveni un om total consacrat lui Dumnezeu. Într-o zi, liderii unei biserici discutau cu privire la o campanie de evanghelizare. Cum nu ajungeau să se pună de acord, unii dintre ei au cerut să fie chemat Moody pentru a asculta părerea lui despre acea chestiune. Una dintre persoanele prezente a spus pe un ton foarte supărat:

– Deci are cumva Moody monopol pe Duhul Sfânt?

– Bineînţeles că nu. Nimeni nu crede aşa ceva. Ceea ce credem noi este că Duhul Sfânt are monopol pe viaţa lui Moody.

Poate crezi că Moody era un tip special, iar tu nu. Dar ia aminte la această declaraţie: „În El, toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul” (Efeseni 2:21,22).

Formidabil! Noi nu suntem pietrele preţioase care au înfrumuseţat tabernaculul din deşert, noi nu ne ridicăm, la maiestatea Templului lui Solomon, totuşi Dumnezeul cerului a decis să-Şi stabilească locuinţa în noi, simplii păcătoşi, plini de slăbiciuni şi de defecte. Ce şansă avem! Dumnezeu poate locui în tine prin Duhul Sfânt. Tu nu eşti orice, tu eşti „templul Duhului Sfânt” şi eşti deci proprietatea lui Isus. Este de datoria noastră pe pământ să facem ca „universul ceresc şi rasa căzută să poată vedea bărbaţi şi femei, temple ale viului Dumnezeu” (Ellen G. White, Our Father Cares, p. 295).

Ar fi bine să meditezi la aceste întrebări: Domneşte Dumnezeu în inima ta? Nu ţi-ar plăcea să se spună şi despre tine că Duhul Sfânt are monopol total pe viaţa ta? Vrei tu să accepţi ca Dumnezeu să fie singurul tău proprietar?

#vreausăfiutemplualDuhuluiSfânt

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

 

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro