Turism în spațiu

Devoțional zilnice 28 aprilie 2018

Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale –, luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: „Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?” – Psalmii 8:3-4

Filosoful german Immanuel Kant (1724–1804) spunea: „Două lucruri îmi umplu mintea cu uimire şi mirare cu cât meditez mai des şi mai stăruitor asupra lor: cerul înstelat de deasupra mea şi legea morală din interiorul meu.” Admiraţia şi curiozitatea umană i-au condus pe astronomi, oamenii de ştiinţă care studiază spaţiul, să pătrundă cât pot ei de mult în minunile universului lui Dumnezeu. Dar până în prezent, astronauţii profesionişti au ajuns doar până la lună, nu mai departe.

În 1961, cosmonautul sovietic Yuri Gagarin a devenit primul om care a zburat în spaţiu. De atunci, Dennis Tito (n. 1940) visa să zboare şi el în spaţiu. În cele din urmă, pe 28 aprilie 2001, s-a alăturat misiunii Soyuz TM-32 şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 22 de ore şi 4 minute, deplasându-se pe orbita Pământului de 128 de ori. Astfel, miliardarul Dennis Tito a devenit primul turist în spaţiu care şi-a finanţat propria călătorie. Dar cât l-a costat această aventură? El a plătit pentru biletul lui nu mai puţin de 20 de milioane de dolari! Să nu uităm că el nu a părăsit orbita Pământului.

La a doua venire, copiii credincioşi ai lui Dumnezeu din toate veacurile şi din toate locurile din lume vor fi duşi prin văzduhul înstelat spre cer (Ioan 14:1-3). Ni se spune că această călătorie în spaţiu, de pe Pământ până la cer, va dura „şapte zile” (Scrieri timpurii, p. 16). Unii oameni spe-culează că este nevoie de o săptămână pentru ca cei care nu au păzit niciodată Sabatul să o poată face înainte de a intra în sfera cerească. În imaginaţia lor, acel Sabat va fi păzit pe o altă planetă. Dar nicăieri în Biblie sau în scrierile lui Ellen White nu se sugerează această idee. Ea spune doar că această urcare înspre cer va dura şapte zile. Cât trebuie să plătim? Nimic, pentru că Dumnezeu a plătit deja!

În timp ce zboară în spaţiu, astronauţii sunt limitaţi la spaţiul din navă, având alături doar câţiva colegi. Prin contrast, sfinţii vor fi luaţi la cer cu mijloacele de transport ale lui Dumnezeu, bucurându-se de compania tuturor celor răscumpăraţi de pe pământ, dar şi de compania sfinţilor îngeri şi chiar a lui Isus Hristos. Nicio strădanie sau realizare omenească nu poate fi comparată cu acea recompensă supremă. Prin harul lui Dumnezeu, tu şi cu mine vom fi acolo!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro