Tutorial pentru dezlegat șireturi

Devoțional zilnic

Prin credință Noe, când a fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri cari încă nu se vedeau, și, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-și scape casa; prin ea, el a osândit lumea, și a ajuns moștenitor al neprihănirii care se capătă prin credință. – Evrei 11:7

Știi farsa aceea când legi șireturile cuiva fără să observe și apoi aștepți să cadă? Cam așa face și Satana cu noi. Ne leagă „șireturile” ca să ne împiedicăm în drumul spre cer. Și dacă nu cădem la primul pas, speră că vom cădea la al doilea sau la al treilea. Dumnezeu însă ne-a oferit pe paginile Bibliei o serie de tutoriale pentru a învăța să nu ne lăsăm împiedicați.

Tutorialul din Evrei 11:7 ne prezintă pas cu pas modul în care Noe și-a descurcat „șireturile” pentru a-și atinge ținta. Este un tutorial scurt, însă perfect articulat, așa cum place generației actuale.

Pasul 1. Prin credință (…) şi plin de o teamă sfântă. Totul începe prin credință și prin a-I respecta autoritatea. Tu ai încredere deplină în Dumnezeu? Chiar și când cărarea spre cer e din ce în ce mai îngustă și mai incomodă? În caz că nu, ocupă-te de șireturi!

Pasul 2. A fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau. Te-ai rugat insistent ca Dumnezeu să-ți deschidă ochii cu privire la următorul pas din viața ta? Dacă da, cu siguranță El o va face – poate prin intermediul unui verset biblic, unei predici sau cuvintelor unui prieten. El vrea să te înștiințeze cu privire la viitorul tău. Întreabă-L și ascultă-L!

Pasul 3. A făcut un chivot ca să-şi scape casa. Corabia construită de Noe este asemănată cu un chivot, care dă mărturie tuturor despre sfințenia lui Dumnezeu, dar și despre dragostea Sa. Tu ce construiești? Caracterul tău poate fi un chivot închinat Domnului și poate conduce la salvarea celor dragi.

Pasul 4. A osândit lumea. Lui Noe i-a păsat de cei din jur, le-a spus despre planul lui Dumnezeu, despre nevoia de pocăință, însă cei mai mulți au ales greșit. Trăiește frumos și avertizează-i pe cei din jur de farsa șireturilor legate!

Pasul 5. A ajuns moștenitor al neprihănirii. Acesta este rezultatul final urmărit de tutorial, este ținta vieții lui Noe, care poate fi și ținta vieții tale – a deveni moștenitor al neprihănirii.

Ești gata să pui în practică cei 5 pași? Tutorialul e simplu: ai încredere în Dumnezeu, întreabă-L care este planul Său pentru tine și urmează-l, dă mărturie celor din jur și vei deveni moștenitor al neprihănirii. Prietene, nu te lăsa împiedicat de cel rău, descurcă-ți șireturile și urmează pașii!


Andreea Strâmbu, Conducator de Zona – Conferinta Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit