Tutorialul ceresc

Devoțional zilnic

Când am primit cuvintele Tale, le-am înghiţit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne, Dumnezeul oştirilor! – Ieremia 15:16

Îmi place foarte mult să studiez Biblia. Însă nu întotdeauna a fost aşa, au fost ani în trecut în care era chiar un efort real să găsesc câteva momente libere pentru a citi un capitol sau două, de obicei cu un ochi pe ceas şi cu o concentrare nu chiar maximă. Chiar şi atunci, Dumnezeu, în marea Sa dragoste, ştiind cât de ocupată eram cu cei patru copii, cu o mulţime de responsabilităţi în biserică şi ore lungi de predare a limbii engleze pentru a suplimenta salariul soţului meu, pastor, întotdeauna a răsplătit îmbelşugat jalnicele mele eforturi de a săpa mai adânc în Cuvântul Său.

Au trecut mulţi ani de atunci şi nu mai sunt sub atâta presiune. Pot să aleg cum să-mi petrec timpul. Astfel, Dumnezeu a început să mă trezească foarte devreme dimineaţa – ora patru, mai precis – şi oricât aş fi încercat, nu puteam să recapăt acel somn fugar. El îmi sugera atunci că era o bună ocazie de a studia Cuvântul Său şi, bineînţeles, avea dreptate! La acea oră din zi, creierul meu este înviorat şi gata să absoarbă informaţia şi nu există absolut nicio întrerupere.

Ce schimbare s-a produs în viaţa mea! Aceste trei ore preţioase până începe plimbarea de dimineaţă, la ora şapte, nu sunt suficiente niciodată. Sub tutela Duhului Sfânt al lui Dumnezeu, citesc în pace, fără grabă şi deseori sunt plină de încântare la o „nouă” descoperire. Calificările Tutorelui meu sunt de neîntrecut, planul de studiu — atât de larg şi profund, ca un izvor nesecat. Oricât de mult aş studia, nu voi putea să pătrund niciodată adâncimile înţelepciunii Sale şi fiecare zi descoperă noi secrete ale lucrării complexe a lui Dumnezeu pentru bucuria şi salvarea copiilor Săi căzuţi. Adaugă instrucţiunile despre cum să trăieşti o viaţă fericită, activă şi împlinită (chiar la vârsta de 81 de ani) la privilegiul de a avea un învăţător care este întotdeauna răbdător, chiar când sunt lentă la înţelegere, în ciuda oricărei educaţii oferite oriunde. Şi este gratuit!

Noi suntem fiecare foarte diferiţi şi pretenţiile timpului nostru variază foarte mult, precum şi vârsta noastră, programul de lucru şi alte responsabilităţi. Oricum, un singur lucru nu variază, şi acesta este bucuria înveselitoare a „dependenţei” de studierea Bibliei. El aşteaptă pe oricine doreşte sincer să petreacă mai mult timp cu Dumnezeu în Cuvântul Său şi care îi va cere ajutorul pentru a găsi ocazii potrivite.


Revel Papaioannou

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit