Uau! „ciocul mic”

Devoțional zilnic 13 septembrie 2019

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

„Taci din gură!”, spunea apăsat mama. Eram prin clasa a VI-a și nici prin cap nu îmi trecea să-mi închid gura. Ca o mitralieră înfierbântată, ciuruiam liniștea din casă. Nu aveam de gând să capitulez. Eu am dreptate. Mama în nici un caz. Așa calculam moementul de atunci. Prin urmare, mama a stăvilit puhoiul de cuvinte printr-o dreaptă palmă eliberatoare.

Ei, bine. Palma a fost doar avertizorul, ce a urmat a însemnat totul. Glasul apăsat și ferm al mamei, împletit cu suferința interioară a sufletului matern mi-a prezentat valoarea tăcerii. Să știi să taci, când te aprinzi. Să poți controla gura când se transformă în praștie de pietre. E starea de copil echilibrat, bine crescut. Puterea echilibrului în vorbire, reprezintă dovada autodisciplinei. Înțelegi cât de valoroasă este zicala: „ciocul mic!”. Păstrează-ți azi vorbirea în frumusețea ascultării.

Doru Parascineț, Director Tineret, Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro