Ultimele două minute

Devoțional de seară 6 iulie 2019

Tot aşa, când veţi vedea întâmplându-se aceste lucruri, să ştiţi că împărăţia lui Dumnezeu este aproape… Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului. – Luca 21:31 -35

La sfârşitul fiecărei reprize de joc din Liga Naţională de Fotbal American (NFL) se dă o avertizare de două minute. Prin aceasta se anunţă că mai sunt doar două minute până la finalul reprizei. În trecut, arbitrul obişnuia să oprească crono-metrul şi să anunţe ambele echipe că meciul aproape s-a încheiat. Dar în prezent, cu inovaţii tehnologice mai bune, NFL încă foloseşte avertismentul de două minute ca o strategie importantă de a creşte entuziasmul.
La finalul meciului de Super Bowl XLIX (49), când New England Patriots jucau împotriva celor de la Seattle Seahawks pentru mult râvnitul trofeu Vince Lombardi, cei doi fundaşi, Brady şi Wilson, au luptat până la capăt. Avertismentul de două minute a fost dat şi aproape că şi trecuseră cele două minute. Apoi, când au mai rămas doar douăzeci de secunde din meci, o rezervă a celor de la Patriots a interceptat mingea şi a înscris.

Multe lucruri pot fi hotărâte în ultimele secunde ale unui joc!

Cartea Apocalipsa vorbeşte despre cea mai mare competiţie din toate timpurile: marea luptă dintre echipa lui Hristos şi echipa lui Satana, controversa dintre bine şi rău (Apocalipsa 12:7). Dumnezeu le-a dat urmaşilor Săi o avertizare de două minute în aceste ultime clipe ale marii lupte. Avertizarea a fost dată sub forma semnelor timpului chiar înainte ca Hristos — care deja a câştigat lupta pe cruce – să Se întoarcă să îşi ia membrii echipei acasă în ceruri. Matei 24:7 ne spune că putem vedea semnele timpului în foamete, războaie şi cutremure. Daniel 12:4 ne spune că oamenii vor alerga încoace şi încolo şi cunoştinţa va creşte. Astăzi îţi ia foarte puţin să călătoreşti dintr-un loc în altul şi tehnologia ne permite conexiune imediată la sursele de informare. Avertismentul de două minute al lui Dumnezeu mai poate fi văzut şi în violenţa care este în continuă creştere (Geneza 6:11), imoralitatea sexuală (Iuda 7), dispariţia animalelor (Osea 4:3) şi multe eforturi mari de a asigura pacea mondială – care va fi de scurtă durată (1 Tesaloniceni 5:3). În ciuda acestor lucruri, Isus a făgăduit că Evanghelia va fi predicată întregii lumi şi mulţi se vor întoarce la El în ultimele momente ale istoriei pământului (Matei 24:14).

Când veţi vedea aceste lucruri, Isus a spus că ar trebui să ştim că „Fiul omului este aproape, este chiar la uşi” (Matei 24:33).

Echipa lui Isus, fii puternică! Ultimele două minute de joc aproape s-au scurs şi El este gata să vină!


Suhana Chikatla

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro