Umblarea în lumină aduce curaj

Devoțional zilnice 13 iulie 2018

Odinioară eraţi întuneric, dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. (Efeseni 5:8)

Să „umblăm în lumină”. A umbla în lumină înseamnă să te schimbi, să pui la lucru gândirea, să exerciţi puterea voinţei, în efortul serios de a-L reprezenta pe Hristos prin frumuseţea caracterului. Înseamnă să îndepărtezi orice tristeţe. Nu trebuie să te mulţumeşti doar să declari: „Sunt un copil al lui Dumnezeu.” Priveşti tu la Hristos şi, privind, te schimbi după chipul Lui? A umbla în lumină înseamnă să înaintezi, să progresezi în realizări spirituale. Pavel declara: „Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit, dar…, uitând ce este în urma mea”, privind mereu la Model, merg „spre ce este înainte”. A umbla în lumină înseamnă să duci„o viaţă fără prihană”, să umbli„în calea Domnului”, să umbli„prin credinţă”, să umbli„cârmuit de Duhul”, să umbli „în adevăr”, să trăieşti „în dragoste”, să trăieşti „o viaţă nouă”. Ea înseamnă să-ţi duci „sfinţenia până la capăt, în frica de Dumnezeu”.

Ce lucru teribil să întunecăm calea altora prin aducerea umbrei şi norilor asupra noastră! Fiecare să ia seama la el însuşi. Nu aruncaţi asupra altora defectele propriului caracter! (…) Vorbiţi despre lumină; umblaţi în lumină! „Dumnezeu e lumină şi în El nu este întuneric.” (…) Strângeţi în suflet curajul care poate veni numai de la Lumina lumii! (Letter 98,1902)

Când lumina cerului străluceşte asupra instrumentului omenesc, înfăţişarea lui va exprima bucuria lăuntrică a Domnului. Absenţa lui Hristos din suflet îi face pe oameni trişti şi de o minte îndoielnică. Lipsa lui Hristos face înfăţişarea tristă şi viaţa, un pelerinaj plin de oftaturi. Bucuria este nota dominantă a Cuvântului lui Dumnezeu pentru toţi aceia care-l primesc. De ce? Pentru că ei au Lumina lumii. Lumina aduce fericire şi bucurie şi bucuria aceasta este exprimată în viaţă şi în caracter. (Manuscript 96,1898)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro