Un dar din inima

Devoțional femei 19 octombrie 2017

„Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de râu sau de silă, căci ‘pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu”. 2 Corinteni 9:7

Ashley avea doar 3 ani, şi ultimele săptămâni fuseseră foarte dificile pentru ea. Diagnosticarea unei boli rare şi nevoia unei intervenţii chirurgicale imediate erau greu de trecut.

Operaţia a mers conform planului, dar teama şi nesiguranţa au umplut zilele care au urmat. Tratamentele dureroase erau dificil de înţeles, iar credinţa ei în Dumnezeu, care abia înmugurise, a suferit dureroase îndoieli.

La două zile după operaţie, lui Ashley i-a venit o nouă colegă de salon, la spital. Hillary avea 8 ani şi purta o şapcă uzată, ca să-şi ascundă capul chel. Era în spital pentru chimioterapie pentru cancer osos. Mama ei nu putea să stea cu ea, pentru că avea alţi cinci copii mici, de care trebuia să aibă grijă. În seara aceea, Hillary şi-a primit doza de chimioterapice şi spre dimineaţă se simţea foarte rău. Ashley a observat schimbarea în starea lui Hillary şi era îngrijorată pentru noua ei prietenă.

În dimineaţa următoare, Ashley a primit un buchet mare de baloane cu o felicitare pe care scria: „Fă-te repede bine”. Nu mai văzuse niciodată aşa de multe baloane mari şi strălucitoare mai înainte.

– Sunt pentru mine? a întrebat ea neîncrezătoare.

– Bineînţeles! am răspuns. Prietenii tăi se gândesc la tine şi vor să te înveselească în timp ce eşti în spital.

La scurt timp după aceea, Ashley a cerut ajutor ca să coboare din pat. Ea a întrebat dacă poate să-şi împartă baloanele cu Hillary, pentru că cealaltă fată era mai bolnavă. „A fost nevoie de ceva efort ca să ajut fetiţa slăbită să coboare din pat şi să-i aranjez toate tuburile şi perfuziile.” Ochii mi s-au umezit, în timp ce-l priveam pe copilul meu mergând spre patul următor. Avea dureri, dar a putut să-şi adune puterile, ca să-şi viziteze noua prietenă şi să-i ofere o parte din buchetul ei de baloane. Nu voi uita niciodată bucuria pe care a exprimat-o Hillary când şi-a dat seama că baloanele erau pentru ea.

Incidentul mi-a amintit de frumuseţea altruismului. „Fără plată aţi primit, fără plată să daţi” (Matei 10:8).

Ce dar ai primit, care va aduce bucurie altcuiva dacă i-l oferi ?

Kathryn Ann Raethel

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro