Un Dumnezeu al diferențelor

Devoțional de seară 18 iunie 2019

Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare, şi după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos. – 1 Corinteni 12:12

În urmă cu cincisprezece ani am fost diagnosticată cu o boală autoimună, artrită reumatoidă. Constant simt dureri mai uşoare sau severe, spasme, probleme la articulaţii şi alte neplăceri care fac ca viaţa de zi cu zi să fie asemenea unei excursii cu caruselul. Nu se cunosc remedii pentru artrita reumatoidă, dar sunt medicamente puternice care pot ajuta la ţinerea sub control sau calmarea durerilor care apar în această boală.

În urmă cu câteva săptămâni m-am alăturat unui grup pe Facebook pentru persoane care suferă de artrită reumatoidă şi alte boli autoimune. Majoritatea membrilor acelui grup nu se cunosc între ei, dar totuşi s-au împrietenit cu alţi membri. Şi eu am legat o prietenie cu aceste doamne (şi câţiva bărbaţi) care au povestit despre boala lor, despre complicaţii şi provocări — ceva ce membrii familiei sau prietenii care nu au o boală autoimună nu simt. Dacă un membru al grupului care are o erupţie dureroasă, este programat pentru un nou set de analize sau are întrebări despre simptomele pe care le resimte, poate să se conecteze la acest grup online. Alţi membri ai grupului răspund, cerând informaţii specifice sau oferind informaţii vitale, sugestii, postează lucruri amuzante care să ne mai înveselească, încurajări, urări de ziua de naştere sau de sănătate sau, pur şi simplu, le urează celorlalţi membri o zi „fără durere” (deşi acest lucru nu prea este posibil în cazul bolilor cronice). Mulţi prezintă cereri de rugăciune pentru uşurarea suferinţei şi membrii grupului răspund cu promptitudine. Inima mea este îmbărbătată când citesc răspunsurile lor.

Am învăţat să-l apreciez pe fiecare membru care face ca problemele medicale de care suferim să fie mai suportabile prin comentarii pline de empatie, informaţii de mare ajutor şi experienţa medicală profesională. Personalitatea celor din grup poate fi observată în postările lor şi mă pot baza întotdeauna pe anumiţi membri pentru ceea ce eu, sau alţii din grup, am nevoie să aud. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ei!

Meditând la apropierea dintre mine şi alte persoane pe care nu le cunosc şi pe care probabil niciodată nu le voi întâlni, am ajuns la concluzia că fiecare dintre noi avem daruri şi un scop special, creat doar pentru noi. Dumnezeu va lucra prin noi în diferite moduri şi în orice situaţie. Dumnezeu va folosi darurile noastre unice pentru a ajunge la cei bolnavi, îndoliaţi, trişti, depresivi, confuzi sau care sunt pe punctul de a renunţa la viaţă. Acţiunile noastre contează foarte mult pentru ceilalţi, dar cel mai mult contează pentru Dumnezeu. Eşti dispusă să îi permiţi lui Dumnezeu să lucreze prin tine astăzi?


Iris L. Kitching

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro