100 de zile de rugaciune

Un loc de refugiu, 27 septembrie

Să nu daţi uitării primirea de oaspeţi, căci unii, prin ea, au găzduit fără să ştie pe îngeri. Evrei 13:2

Afecțiunea noastră trebuie să depășească granițele eului și ale cercului reprezentat de zidurile căminului. Există ocazii prețioase pentru aceia care vor dori să facă din căminele lor o binecuvântare pentru alții.

Suntem într-o lume a păcatului și a ispitei; peste tot în jurul nostru sunt suflete care pier fără Hristos și Dumnezeu vrea ca noi să lucrăm pentru ei în fiecare mod posibil. Dacă aveți un cămin plăcut, invitați în el tinerii care nu au casă, cei care au nevoie de ajutor, care tânjesc după simpatie și cuvinte amabile, după respect și curtoazie.

Căminele noastre ar trebui să fie un loc de refugiu pentru tineretul asaltat de ispite. Sunt mulți aceia care stau la răscruce de drumuri. Fiecare influență, fiecare impresie duce la luarea hotărârii care va modela atât destinul acestei vieți, cât și pe cel viitor. Răul îi curtează. Resursele răului sunt făcute strălucitoare și atrăgătoare. Ele îmbie pe fiecare oaspete. Pretutindeni în jurul nostru sunt tineri care nu au un cămin și mulți ale căror cămine nu au nici o putere de ridicare și ajutorare, iar tinerii alunecă înspre rău…

Acești tineri au nevoie de o mână care să le fie întinsă cu simpatie… Dacă …i-am invita în căminele noastre și i-am înconjura cu influențe înviorătoare, care le vor fi de ajutor, vor fi mulți care își vor întoarce cu bucurie pașii către cărarea care duce sus.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Articolul Un loc de refugiu, 27 septembrie apare prima dată în Redesteptare si reforma.