Un Musafir așteptat

Devoțional zilnic

Domnul vorbea cu Moise față în față, cum vorbește un om cu prietenul lui. Apoi Moise se întorcea în tabără, dar tânărul lui slujitor, Iosua, fiul lui Nun, nu ieșea deloc din mijlocul cortului. – Exodul 33:11

Vă place să primiți musafiri? Îmi amintesc cu bucurie de momentele din copilărie când veneau musafiri la noi acasă: rude, verișori, pastorul. Fiecare participa la pregătiri, dinspre bucătărie veneau arome îmbietoare… Era foarte plăcut să fii împreună, să povestești, să servești prăjituri delicioase, să primești mici surprize din partea musafirilor.

Dar, oricât de plăcut ar fi să primești oaspeți, după un timp simți nevoia să reintri în program, să îți ordonezi „jucăriile”, să poți face ceea ce dorești fără să fie problema că timpul tău ar fi împărțit și cu alții. Cum ar fi, însă, dacă vizita musafirilor s-ar prelungi pe o perioadă nelimitată? Ai mai fi la fel de fericit cum ai fost la început?

Într-o ocazie, în timp ce poporul Israel călătorea prin pustie spre Canaan, Moise a pregătit un „cort al întâlnirii” unde oamenii mergeau să Îl întrebe pe Domnul cu privire la diferitele lor probleme, Domnul le răspundea prin Moise, apoi ei plecau la treburile lor. Însă, Iosua, tânărul slujitor al lui Moise, „nu ieșea deloc din mijlocul cortului”. Iosua era prezent de fiecare dată când Dumnezeu vorbea din stâlpul de nor oprit la ușa cortului. Atât de aproape de Dumnezeu… Și, totuși, Iosua nu se plictisea de prezența lui Dumnezeu.

Biblia spune că Domnul Isus „stă la ușă și bate” (Apoc 3:20). Este mereu aproape de fiecare dintre noi, dorește să petreacă timp cu noi. S-ar bucura să îl invităm în viața noastră, să ne luăm timp pentru a conversa cu El. De multe ori poate fi interesant ca Domnul să te viziteze o dată și apoi să plece, dar te-ai simți la fel de bine dacă ar fi zilnic în camera ta? S-ar schimba ceva în programul tău, în emisiunile preferate pe care le vizionezi, în conversațiile cu prietenii, în navigarea ta pe rețelele de socializare?

Domnul Isus dorește să fie prietenul nostru! El nu vine „în inspecție”, ci dorește ca noi să ne putem bucura de darurile Lui, de viața îmbelșugată pe care ne-o oferă, de darurile Lui pe care ni le aduce. Tot ceea ce avem de făcut este să acceptăm prezența Lui în viața noastră, să dorim să stăm alături de El în fiecare zi.

Alege să stai în prezența Lui și astăzi! Invită-L în casa ta și în viața ta! Nu îți va părea rău!

Brașov Teofil, Pastor – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit