Un nou capitol

Devoțional zilnic 8 aprilie 2020

Femeile au zis Naomei: „Binecuvântat să fie Domnul, care nu te-a lăsat lipsită azi de un bărbat cu drept de răscumpărare, și al cărui nume va fi lăudat în Israel! Rut 4:14

Îți amintești vreun basm? Dacă te gândești puțin, multe basme au aceeași temă: personajul principal se află într-o situație dificilă, poate chiar imposibilă, și cineva vine să-l salveze. Situația poate fi cauzată de încăpățânare, mândrie, gelozie sau nedreptate. Salvatorul poate fi un prinț sau o prințesă, un pădurar etc.

Te-ai întrebat vreodată de unde vine această fascinație pentru salvatori? Poveștile reflectă nevoile și dorințele noastre ascunse și de multe ori ne dorim să apară cineva în viața noastră să repare totul.

Rut și Naomi au și ele nevoie în povestirea lor de un salvator. Rămase văduve într-o țară străină, situația lor nu e deloc strălucită. Primul pas spre găsirea unui salvator e declarația lui Rut: “Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”, pentru că întotdeauna calea către salvare începe cu Dumnezeu! Urmează o serie de alegeri corecte și atitudini potrivite pe care cele două le iau. Rut se dovedește a fi loială, harnică și înțeleaptă. Ascultă de sfaturile lui Naomi și se prezintă înaintea lui Boaz respectând tradiția locală. Astfel că Dumnezeu le binecuvântează pe amândouă cu un Răscumpărător, cu un Salvator în Boaz.

În povestea vieții tale treci prin situații dificile? Te simți neapreciat, trist, nerespectat? Ai probleme în familie, nu te înțeleg părinții? Nu ai prieteni? Sau poate prietenii pe care-i ai așteaptă de la tine să-ți încalci principiile? Poate că problemele pe care le ai vin de pe urma păcatului și nu găsești cale de ieșire. În povestea vieții tale există un Salvator?

Dumnezeu ți-a pregătit și ție un Răscumpărător. El stă la ușa inimii tale dornic să-ți aducă salvare. Deschide-i ușa, primește-L în povestea ta și începe un nou capitol alături de El!

Ovidiu Pescar, Conducator de Zona – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro