Un os mic

Devoțional zilnic 6 aprilie 2019

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

„Într-o zi la puțin timp după ce am împlinit vârsta de 11 ani, mama a cumpărat un pește. La pus la tigaie și l-a pregătit pentru masa de prânz. Împreună cu sora mea si fratele meu așteptam cu nerăbdare ca mama să ne cheme la masă. Atunci când în cele din urmă am auzit mult chemarea așteptată am țâșnit în bucătărie unde am ocupat locurile la masă. În timp ce mâncam în mintea mea a apărut un gând rău, dușmănos, și anume că trebuie să mănânc mai repede ca să mai apuc o bucată de pește, însă chiar în clipa aceea un os mic s-a oprit pe la jumătatea gâtului. M-am blocat, eram teribil de speriat, credeam că o să mor, cu semne disperate i-am arătat mamei unde este problema. În cele din urmă mama a reușit să rezolve problema înainte ca eu să mă sufoc.

 Din ziua aceea am învățat o lecție pe care ți-o las și ție astăzi: în interiorul nostru există o construcție foarte frumoasă în care lui Isus îi place să locuiască, desigur atâta timp cât nu există lăcomie, ură, poftă răutăcioasă. Te invit și astăzi să păstrezi atât exteriorul cât și interiorul curat și ordonat, aranjat pentru c Isus să locuiască cu bucurie acolo.”

Daniel Daniluc, pastor de tineret Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro