Un singur scop

Devoțional zilnice 23 octombrie 2018

Nu se odihnește, nu obosește și nici nu se plictisește. Mai mult, știe să lucreze în echipă și îndeplinește cu consecvență toată fișa postului chiar dacă în situații limită implică chiar și sacrificiul suprem, moartea. Pentru o linguriță de miere pe care o servești dimineața la micul dejun, 12 albine lucrătoare au muncit o viață întreagă!
Este fascinant să observi organizarea unui stup de albine!

Cum ies din fagure, albinele lucrătoare își usucă aripioarele și încep… treaba. Fiecare însă cu rolul ei. Unele sunt doici, altele îngrijitoare, altele asigură aerul condiționat iar restul adună nectarul pentru fabricarea mierii. Nici vorbă să-și ia vreun liber pentru week-end sau concediu de odihnă!

Atunci când nu pot munci afară, lucrează în stup. Albinele parcă ar fi niște mașini care lucrează fără încetare, non stop.

Trăiesc pentru un singur scop, să-și slujească regina. Iar rezultatul este unul extraordinar. Mierea, este singurul aliment care nu se alterează!

Tu, cum te-ai simți dacă ai avea de făcut doar un singur lucru, zilnic, pe termen nelimitat? Parcă nu-i plăcut să fi albină, așa-i?

Totuși, misiunea noastră pe acest pământ este de a lucra neîncetat pentru Rege.

Iar rezultatul, va fi unul ce ține mult mai mult decît mierea, pentru că va fi Veșnic!

Biblia ne spune:

„Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat.” 1 Tesaloniceni 5.16-17

Astăzi, ai șansa să-i permiți Regelui să locuiască în inima ta și să-l descoperi prietenilor tăi.

În drumul tău spre școală, fredonează în gând, un imn de laudă Tatălui Ceresc.

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro