Un slujitor împărătesc – vindecare și credință

Devoțional zilnic 30 iulie 2019

Tatăl a cunoscut că tocmai în ceasul acela îi zisese Isus: „Fiul tău trăieşte.” Şi a crezut el şi toată casa lui. Ioan 4:53

Când micuţul dă semne de boală, toată familia se precipită. Dar când copilul se zbate între viaţă şi moarte, părinţii intră în disperare. Sunt greu de descris neputinţa şi durerea care-i cuprind. Ar face orice, ar da orice, ar merge oriunde. Se prind de cea mai mică umbră de speranţă. Încearcă tot ce se pricep pentru a-l face pe copil să trăiască. Unele gesturi disperate s-ar putea să-i facă mai rău, iar gânduri anapoda îi fac pe ai casei să apuce pe căi ciudate. Dar cu toţii simt că trebuie să facă ceva.

Atunci este cea mai mare nevoie de luciditate şi judecată. Poate că nu se poate face prea mare lucru, dar ceea ce se poate face este esenţial. Uneori soluţia este simplă şi necostisitoare. Este nevoie doar de chibzuială şi atenţie.

Centurionul din Capernaum a plecat să-L caute pe Isus. De cum L-a văzut, şi-a spus păsul pe nerăsuflate. El se aştepta ca Mântuitorul să intre în viteză şi să alerge spre locul cu pricina, dar a fost consternat să vadă că Isus nu Se grăbea deloc. Atunci el a încercat să urgenteze puţin lucrurile, spunând că situaţia este foarte gravă şi necesită urgenţă.

Cu linişte şi siguranţă în glas, Hristos i-a spus sutaşului că nu trebuia să se mai frământe, pentru că problema sa era deja rezolvată. Aproape fără să-i vină să creadă, omul s-a întors acasă. Pe drum l-a întâmpinat un slujitor care a confirmat minunea. Din ceasul acela, casa centurionului a cunoscut vindecarea şi credinţa care vin de la Dumnezeu.

Succesul la un pas de tine:

În momentele de nelinişte şi grabă, cel mai bun lucru este drumul liniştit la Hristos. Vindecarea şi credinţa te aşteaptă deja la El.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro