”Un zid de foc”

de Ted Wilson, așa cum a fost relatată de Geoffrey Mbwana

Vreau să vă împărtășesc o experiență uimitoare despre un grup mic de tineri care L-au auzit pe Dumnezeu chemându-i să ajungă la oameni care trăiesc într-o zonă foarte dificilă și periculoasă. În ciuda riscurilor, acești tineri prețioși și-au pus încrederea în Domnul și au spus: ”Voi merge!”

De-a lungul coastei Oceanului Indian din Tanzania se află un oraș de peste 8.000 de locuitori. Orașul este predominant necreștin. Este cunoscut faptul că este un oraș extrem de superstițios, determinând pe mulți oameni să se teamă de oraș și de oamenii săi.

În anul 2000, un grup de tineri din biserici dintr-un oraș aflat la câțiva kilometri distanță a îndrăznit să prezinte o serie de evanghelizări în acest oraș. Știind că lucrarea din fața lor era delicată și riscantă, au decis să petreacă două săptămâni în rugăciune serioasă, cerând intervenția lui Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor de acolo. În mod uimitor, câteva zile mai târziu au primit permisiunea conducerii orașului de a organiza întâlniri religioase.

Tinerii au continuat să se roage cu seriozitate, alegând să petreacă orele lor speciale de rugăciune dimineața devreme pe malul mării. Fără știrea lor, câțiva tineri au fost trimiși de conducătorii orașului să meargă să-i omoare pe acești adventiști înainte de a începe întrunirile din oraș. Într-o dimineață, când au mers pe țărm, au găsit pe tinerii adventiști pe genunchi, în rugăciune serioasă. Cum  se apropiau, gata să-i omoare, atacatorii au văzut un zid de foc care înconjura pe tinerii adventiști. Au fost șocați și nu au îndrăznit să atace, așa că au fugit.

Tinerii adventiști și-au continuat planurile și au început întrunirile. Dar conducătorii orașului erau hotărâți să-i oprească. Ei au trimis din nou tinerii, de această dată ca să fure echipamentele și mobilierul folosite pentru întrunirile în aer liber. Dar într-o noapte, când s-au apropiat de locul unde era păstrat echipamentul, au văzut un bărbat foarte înalt, îmbrăcat în alb, purtând o sabie strălucitoare și mergând în jurul echipamentului. Din nou nu au reușit să-și execute planul cel rău.

Curând după aceea, în timp ce întâlnirile se desfășurau în aer liber, doi oameni în vârstă îmbrăcați complet într-o uniformă oficială tradițională au mers prin mulțime, îndreptându-se spre locul în care predica unul dintre tinerii adventiști. Dar înainte să ajungă în față, bătrânii orașului au început să alerge și să sară, țipând: „Ardem! Ardem! ” S-au repezit către predicator, dar apoi au trecut prin spatele lui. În timp ce nimeni nu a văzut flăcări, intrușii s-au comportat ca și când ar fi fost în flăcări. Mai târziu, acești conducători au explicat cum au vrut să-l atace pe predicator, dar au văzut un zid de foc care îl înconjura.

După aceasta, tinerii din oraș s-au apropiat de tinerii adventiști, întrebând despre puterile superstițioase pe care le foloseau pentru a se proteja împotriva atacurilor. Tinerii adventiști le-au spus că ei nu cred în superstiții și că nu au nimic de-a face cu ele. Apoi i-au întrebat pe tineri de ce credeau că ei folosesc un fel de magie ca protecție, iar tinerii din oraș au explicat ce au văzut când au încercat să-i distrugă!

Atunci tinerii adventiști au explicat cu bucurie că slujesc Dumnezeului Cel viu al cerului și au protecția îngerilor divini trimiși de Dumnezeu. A devenit o legendă în tot orașul și în orașele din jur și, în cele din urmă, mulți oameni au fost botezați. Chiar dacă lucrarea în această regiune continuă să fie dificilă, există acum trei biserici organizate în acel oraș, cu un număr total de aproape 200 de membri.

Fie ca noi, la fel cum au făcut acei tineri dragi de pe malul mării, să ne încredem pe deplin în Domnul și să fim dispuși să spunem: „Voi merge” oriunde va conduce El.

Ted N.C. Wilson este președintele bisericii mondiale adventiste de ziua a șaptea. Geoffrey Mbwana este unul dintre cei șase vicepreședinți ai bisericii mondiale. Ambii locuiesc în Silver Spring, Maryland.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul ”Un zid de foc” apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro