Unitatea de măsură

Devoțional zilnic 27 aprilie 2019

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

Unitățile de măsură reprezintă un standard de măsurare a cantităților fizice. Sistemul de măsurare cel mai folosit azi e Sistemul Internațional, care are șapte unități de măsură de bază, din care toate celelalte sunt derivate. Astfel că, atunci când vrei să măsori ceva trebuie să apelezi la o unitate de măsură potrivită: timpul îl putem măsura în secunde, minute, ore, zile și ani…greutatea în grame, kilograme, tone…lichidele se măsoară în litrii… dar, care este unitatea de măsură a iubirii?

Dacă vom apela la cea mai veridică sursă, Biblia, vom observa cu ușurință că standardul este cel mai înalt posibil: „Dumnezeu este dragoste.” (1 Ioan 4:8).

Noi trebuie să iubim lumea tot așa cum a iubit-o și Dumnezeu. A iubi lumea însă nu înseamnă a face compromisuri cu principiile lui Dumnezeu, căci nici El nu face astfel de compromisuri. 

Deși, potrivit Bibliei trebuie să existe o măsură în toate lucrurile, „Adevărata măsură a vieții unui om, nu se poate obține decât prin lipsa de măsură, dorind fără măsură, îndrăznind fără măsură, iubind fără măsură.” Octavian Paler – un lucru este cert: unitatea de măsură a iubirii este fără măsură…ea este Dumnezeu! Tu… ești un submultiplu al iubirii?

Lucian Răcilă, pastor

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro