Unitatea este esențială

Devoțional zilnic

Sfinte Tată, păzește, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem și Noi. (Ioan 17:11)

Duhul Sfânt va lucra împreună cu instrumentul uman consacrat, căci acesta este scopul lui Dumnezeu. Dumnezeu a deschis o ușă între cer și pământ pe care nicio putere nu poate să o închidă… Când poporul lui Dumnezeu se așază într-o relație potrivită cu El și unii față de alții, va exista o împărtășire deplină cu Duhul Sfânt pentru lucrarea armonioasă a întregului trup.

Nimic nu slăbește mai mult o biserică decât lipsa de unitate și cearta. Nimic nu se războiește mai tare împotriva lui Hristos și a adevărului ca acest spirit. (…)

Putem fi uniți unul cu altul doar dacă suntem uniți cu Hristos… Mulți dintre cei care au zăbovit mult asupra unor subiecte de doctrină, însă nu au dorit să învețe de la Hristos, au ajuns să nu aibă stăpânire de sine. Ei au nevoie de puterea Duhului Sfânt. Trebuie să căutăm să înțelegem ce înseamnă să fim în unire deplină cu Hristos, care este jertfa pentru păcatele noastre și pentru păcatele întregii lumi. Viața noastră trebuie să fie legată de viața Sa. (…)

Când poporul ales al lui Dumnezeu este una în cuget, barierele egoismului vor dispărea ca prin minune și multe, din ce în ce mai multe suflete vor fi convertite datorită unității care există între credincioși. Există un singur trup și un singur spirit. Cei care au ridicat ziduri de despărțire, bariere în ce privește culoarea sau casta, ar face bine să le îndepărteze cât mai repede, mai repede decât le-au ridicat.

Cei în a căror inimă locuiește Hristos vor recunoaște când Hristos locuiește în inima altora. Hristos nu se războiește niciodată împotriva lui Hristos. Hristos nu exercită niciodată o influență împotriva lui Hristos. Creștinii trebuie să-și facă lucrarea, oricare ar fi aceasta, în unirea Duhului, spre desăvârșirea întregului trup. Biserica trebuie să fie curățită, rafinată, înnobilată. Membrii trebuie să arunce idolii din inimile lor, căci aceștia au constituit obstacole în înaintarea lor din punct de vedere spiritual. Prin influența Duhului, cel care este cel mai recalcitrant poate fi adus în armonie. Există o putere fără margini în biserică atunci când energiile membrilor sunt sub controlul Duhului Sfânt, adunând binele din toate sursele, educând, instruind și disciplinând eul. În acest fel, înaintea lui Dumnezeu se prezintă o organizație puternică, prin care El poate lucra pentru convertirea păcătoșilor. Astfel, cerul și pământul sunt în legătură și toți agenții divini cooperează cu instrumentele omenești. – Signs of Times, 7 februarie 1900

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit