Uniți în bine!

Devoțional zilnic 10 martie 2020

El va vorbi poporului pentru tine, îți va sluji drept gură, și tu vei ținea pentru el locul lui Dumnezeu. – Exodul 4:16

Lângă Dumnezeu totul se dezvoltă. Dumnezeu înseamnă mereu în sus, în ritmul tău. Dumnezeu primeşte și multul și puținul nostru. El ne iubește cu tot ce suntem și cum suntem. El ne-a făcut, ai Lui suntem. Şi El primeşte doar ceea ce Îi este oferit de drag, nimic din obligație, doar din inimă.

Tot El, Domnul, doreşte să lucrăm în echipă, doi câte doi. Așa și-a trimis şi Isus ucenicii, doi câte doi. Dacă Eva ar fi rămas lângă Adam, alta ar fi fost astăzi situația pământenilor. Pavel și Sila, Petru și Ioan,…, până și îngerii sunt trimiși tot doi câte doi (vezi îngerii care îl înştiinţează pe Avraam de distrugerea celor două cetăţi). Doar puțin a rămas Aaron singur și, încercând să placă poporului, a făcut un vițel de aur, vițel care a costat vieți prețioase în Israel. Doi câte doi uniți în bine, nu în rău.

Bunul Dumnezeu binecuvintează gândurile bune, nu cele rele. Gândurile rele nu își au izvorul în El ci în alt domn care este tatăl minciunii. S-a unit Aaron și cu sora lui, cu Maria în scopul de a contesta autoritatea preoțească a lui Moise și acest lucru a adus lepră pe corpul surorii lor.

Poate că astăzi nu va fi nevoie să traduci pentru nimeni însă, plin de Duh Sfânt poți să fii vocea Lui astăzi pentru cei din jurul tău. Unit cu Dumnezeu pentru a salva tot ce se poate din această lume, astăzi, mâine și până va veni El. Brațul Lui, mâna Lui, ochiul Lui, așa a hotărât El, iar dacă El a riscat hotărând acest lucru, eu nu pot decât să Îl ascult.

Găborean Alexandru, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro