Urmează-L pe Dumnezeu

Devoțional zilnic

Ea a numit Numele Domnului care-i vorbise: „Tu ești Dumnezeu care mă vede!”Căci a zis ea: „Cu adevărat, am văzut aici spatele Celuice m’a văzut!” – Geneza 16:13Când viața îți mijește înainte, iar tinerețea țese aripi viitorului, lucrurile și întâmplările au, parcă, o altă dimensiune, una visată, proporțională cu sufletul flămând. Eram în primul meu an la Cluj, cu 30 de ani în urmă, și descopeream imensitatea orașului. Mergând într-o zi prin centru, mă trezesc în fața ochilor cu… o pereche de picioare, mari cât mine! Instinctiv, am ridicat ochii în sus și am văzut un colos.

Era Ghiță Mureșan, celebru baschetbalist la vremea aceea, 2,37 m înălțime! Uluiala din mintea mea, emoția, senzația de dominare pe care o emana, m-au făcut să-l privesc cu respect și puțină teamă, iar pe mine să mă văd și mai mic decât eram. Dumnezeu a spus că nu poate omul să-i vadă fața și să trăiască, însă acesta, firavă creatură, a tânjit mereu să atingă măcar umbra Lui, să-L perceapă sub o formă cât mai traductibilă în… Credință!

Uimirea în fața Creatorului, nestăpânita dorință după El, ne crește, zi după zi, plăcerea așteptării venirii Lui. Tot ce lasă Dumnezeu în urmă, nu poate fi decât minunat! Chiar și din spate, atrage la Sine și chemă la lumină. Fiți voi cei ce-L caută, pentru că El se lasă descoperit!
Ureche-Niculai Dinu, Colaborator – Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit