„Vă rog frumos”

Devoțional zilnic 20 iulie 2019

Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12

„Vă rog frumos”

Știu că îți place ca mama și tata, profesorii și prietenii să se poarte foarte frumos cu tine, așa-i? Ai vrea ca mereu să auzi cuvinte plăcute și să fii mereu întâmpinat de un zâmbet larg. Însă vreau să te întreb; tu cum te porți cu ceilalți? 

Mama mea ne-a învățat pe mine și fratele meu că, deși nu suntem foarte bogați, avem alte lucruri mai importante: putem fi politicoși, amabili și respectoși cu cei din jur. Am fost învățați să spunem „vă rog frumos”, „mulțumesc”, să folosim apelativele „doamnă/domn” pentru a ne adresa celor din jur, să nu vorbim urât și multe altele. Am fost învățat să respect și voi fi respectat, să iubesc și voi fi iubit, să ajut și voi fi ajutat.

Un studiu recent arată că oamenii cu o atitudine adecvată, care colaborează în mod eficient cu ceilalți, sunt preferați de angajatori și ocupă funcțiile cele mai înalte. 

Astăzi te provoc să-i respecți pe cei din jurul tău, să te comporți cu ceilalți frumos. Nu uita, acesta este sfatul din partea lui Dumnezeu pentru tine, este atât de prețios, nu-l neglija și vei ajunge cel mai sus…în Cer!

Claudiu Țepuș, pastor tineret Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro