Valiza cu instrumente

Devoțional zilnice

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

Ne-am bucurat enorm de luna petrecută cu fiul nostru, Tony, înainte să plece în Cambodgia, ca profesor voluntar. A venit la noi în ultima săptămână din an şi avea să stea o lună. Zilele, umplute de căldura Noii Zeelande, de un cer albastru şi de excursii la pescuit cu soţul meu, au trecut repede. La finalul lunii, cu inimi grele, am mers cu maşina 350 de kilometri împreună cu Tony până la aeroportul internaţional din Christchurch. Avea să ia primul zbor din dimineaţa următoare spre Auckland, apoi spre Singapore şi, în sfârşit, spre Phnom Penh, Cambodgia. De aici avea să călătorească spre Siem Reap, aflat la alţi 320 de kilometri distanţă.

În acea seară, stând în pat, incapabilă să adorm, Dumnezeu mi-a spus că îl va avea în grijă pe fiul meu. Un sentiment imens de pace m-a cuprins. Dimineaţa următoare, după un mic dejun frugal, ne-am reechipat maşina şi am pornit spre aeroport. Tony avea un bagaj cu haine, un bagaj cu cărţi şi un al treilea, plin cu instrumentele de care avea nevoie, dar despre care i se spusese că îi va imposibil să le introducă în Cambodgia. A făcut check in-ul, ne-am luat la revedere şi ne-am rugat, după care eu şi soţul meu am plecat.

Primul e-mail primit de la Tony a fost scris de pe aeroportul din Singapore. În ziua următoare era în siguranţă la destinaţie. Dar un bagaj lipsea – cel cu instrumentele. Pentru că îmi dăduse codul de pe bagaj, am sunat la compania aeriană. Şi ziua următoare şi apoi în ziua care a urmat şi tot aşa. Nu după multă vreme, eram la per tu cu angajaţii companiei.

Mi s-a cerut de multe ori să descriu bagajul: culoare, mărime aproximativă, orice element de identificare ataşat de el etc. Atât de multe zone de bagaje în atât de multe aeroporturi! Bagajele fuseseră date jos dîntr-un avion şi urcate în altele. Şi încă în câte! Atât de mulţi oameni circulând în atâtea destinaţii! Bagajul lui Tony plecase din Christchurch? Da. Plecase din Singapore? Ni se spusese că da, dar acel aeroport e imens, cu patru terminale. Poate că era în Phnom Penh. A trecut încet o săptămână, în timp ce rugăciunile noastre au continuat să se înalţe. Apoi, vineri – ce bucurie! Bagajul a fost găsit în Singapore şi trimis în Siem Reap, de unde Tony l-a luat în scurt timp.

Fără nicio îndoială că Dumnezeu a avut grijă de el, deşi lăcăţelul nu mai era. De lipsit, nu lipsea nimic. Toate instrumentele lui Tony erau intacte. Ce răspuns la rugăciune! În mod sigur, Dumnezeu e atent la detalii.

Leonie Donald

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit