Devoțional zilnic

Valoarea unui nume

Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

Mark Cuban, patronul echipei de basket Dallas Mavericks a oferit prezentatorului de emisiuni radio David Kaplan suma de 50 mii de dolari pentru a-și schimba numele în „Dallas Maverick.”

 Când David a refuzat politicos, Cuban a îndulcit oferta: 100 de mii de dolari plus încă 100 de mii către orice fundație caritabilă dorește David … numai să poarte numele echipei lui pentru un singur an de zile.

 După câteva clipe de gândire, timp în care era bombardat de mesaje de la ascultătorii postului de radio ce îi spuneau să nu refuze oferta, David a spus un NU hotărât! Apoi acesta explica: „Aș fi zis că fac orice pentru bani – dar aceasta m-a deranjat! Numele meu este dreptul meu de naștere. Aș vrea să îmi păstrez integritatea și credibilitatea!”

„Creștin” – este dreptul de naștere al fiecărui urmaș al lui Hristos. Avem responsabilitatea de a trăi în fiecare zi într-un mod ce aduce onoare acestui nume! Tu ai renunța la numele acesta pentru bani? Sau îl vindem pe mai puțin? Te rog să te gândești serios ce faci cu acest nume! 

„…păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.”

Bobi Ciocarlan, instructor exploratori, pastor tineret Conferința Muntenia