Vestea bună!

Devoțional zilnic 18 octombrie 2019

Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

„Cuvântul evanghelie vine din limba greacă, evanghelion și înseamnă „veste bună”. Folosirea expresiei a primit mare relevantă după bătălia de la Marathon când 10.000 de greci au învins 30.000 de perși. În Atena toată populația aștepta să afle deznodământul luptei. De pe câmpul de luptă un soldat a alergat distanța de peste 42 de kilometri iar când a ajuns în Atena a reușit să strige doar un cuvânt: „Evanghelion!”, apoi a murit. În cinstea lui avem până astăzi proba atletică numită maraton.

Cei care mărturisesc că sunt urmași ai lui Hristos, sunt îndemnați să ducă o veste bună. Vestea că orice om poate fi salvat. Bârfa, ura, defăimarea și alte astfel de păcate ar trebi să fie total străine de vocabularul lor. Alege azi duci și să fii o veste bună. Mai mult decât titluri și distincții societatea are nevoie de caractere și de speranță. „

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro