Viaţa pe banda de viteză

Devoțional zilnic 2 februarie 2020

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Matei 11:28

Încercând să menţinem în echilibru munca, întreţinerea gospodăriei, dusul şi adusul copiilor de la școală, programările la doctor, meciurile sau repetiţiile de după şcoală, sărbătorirea zilelor de naştere, muzica și alte activităţi extraşcolare, plus multe altele, uneori simţim că circulăm prin viaţă pe banda de viteză. Mai des când avem copii, iar şedinţele şi diferitele întâlniri parcă nu se mai termină, fiecare zi este o mare grabă, dar suntem foarte fericiţi să putem avea un Sabat la sfârşitul săptămânii, doar pentru a lua o gură de aer ca să ne revenim. Îţi sună cunoscut?

Pe lângă toată agitaţia şi forfota vieţii care demarează în jurul nostru, încearcă să îţi iei timp pentru a aprecia şi a te bucura în mod special de clipele petrecute cu copiii tăi. Ei cresc mult prea repede, iar într-o bună zi vei privi în urmă şi vei tânji după mai mult timp petrecut cu ei. Viaţa poate fi de-a dreptul stresantă şi nebunească uneori; bine, mai mult decât uneori, dar eu un învăţat să îmi iau timp special pentru a aprecia momentele prin care trec.

Am trei băieţi de vârste apropiate, iar atunci când erau mai mici, existau momente când viaţa părea un uragan de activităţi care trebuiau realizate pentru a duce până la capăt o zi sau o săptămână. Bucură-te de timpul pe care îl petreci cu ei şi preţuieşte fiecare clipă, dar nu uita să faci din Dumnezeu o prezenţă zilnică în viaţa ta, chiar dacă trebuie să te rogi în gând în timp ce alergi cu disperare să îndeplineşti toată agenda de activităţi!

Dezvoltă o relaţie cu Dumnezeu, iar El te va ajuta să găseşti bucurie şi satisfacţie în ocupaţiile de fiecare zi. El îţi poate acorda odihnă fizică şi mintală, de care fiind extrem de importantă. Nu poţi avea grijă de cei din jur dacă nu ai grijă de tine în primul rând. Este un proverb care zice: „Ia-ţi timp să miroşi trandafirii!” Când vei face aşa, vei realiza că ai de câştigat de pe urma creşterii copiilor la fel de mult cât au ei de câştigat.

Doamne, Te rog să ne ajuţi să ne luăm timp de pauză şi să conştientizăm prezenţa Ta, să nu ne lăsăm furaţi de banda de viteză, uitând să ne bucurăm de momentele simple şi preţioase din viaţă şi de relaţia noastră cu Tine!


Shirley Jones

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro