Video: Când muzica luminează „Calea spre iertare”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Păcii, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România a lansat, sub coordonarea Conferinţei Muntenia, un videoclip muzical care invită la cultivarea gestului suprem de pace: iertarea.

„Calea spre iertare” („The Way to Fogiveness”) este titlul piesei compuse de Mihai Bejinariu și Cornel Mafteiu, și interpretate de soliștii Vili Dula și Cynthia Mutete, alături de The Patmos Choir. Piesa dă voce rugăciunii pline de demnitate a celor nedreptăţiţi, ca Dumnezeul iertării să le dea puterea de a ierta. Melodia este „un omagiu adus celor 22 de milioane de refugiaţi care au lăsat totul în urmă și au fugit din calea războaielor dar și celor 10.000 de oameni care și-au pierdut vieţile în conflictele armate doar în acest an”, au spus organizatorii. Potrivit acestora, motto-ul piesei este îndemnul adresat de Iisus Hristos celor care Îl urmau: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blesteamă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri!”

„Sunt fericit că acest proiect a fost realizat cu multă dragoste de către toţi cei din echipă”, a declarat pastorul Mihai Brașov, coordonatorul proiectului. „A fost și emoţionant să lucrăm cu acest cor, Patmos Choir, în care sunt mulţi supravieţuitori ai Genocidului de acum 25 de ani. Am stârnit multe amintiri dureroase și ne dorim ca acest cântec să vindece multe răni.
Avem nevoie să oferim și să cerem iertare! Este cea mai frumoasă cale spre Pace.”

Videoclipul a fost realizat în primăvara acestui an, în timpul unei acţiuni umanitare medicale desfășurate în Uganda și Rwanda de către ADRA România, în parteneriat cu ADRA International și Spitalul Adventist Ishaka. În cadrul acestui proiect, intitulat Smile Africa, 11 voluntari români s-au deplasat pe teren pentru a oferi gratuit consultaţii, tratamente medicale, inclusiv operaţii chirurgicale specifice, refugiaţilor găzduiţi în tabere amplasate în cele două ţări.

Potrivit unui rarport ADRA România, în Uganda, la Spitalul Adventist Ishaka s-a realizat o tabără medicală gratuită, unde au fost 700 de pacienţi trataţi pentru diferite afecţiuni și au fost susţinute 2 zile de prezentări medicale împreună cu personalul medical din spital. În această perioadă, s-a realizat o zi de tratare a bolnavilor de SIDA într-un sat de lângă spitalul Ishaka. De asemenea, ADRA România a cumpărat și a oferit mai multe materiale medicale.

În Rwanda s-a efectuat o acţiune umanitară în satul Karongi, unde în trecut ADRA Rwanda a construit o școală. La această școală au fost donate rechizite și haine pentru cei 360 de elevi. De asemenea, în Rwanda a fost vizitată tabăra de refugiaţi din Mahama, în care sunt peste 57.000 refugiaţi din Burundi.

„Privită mai de aproape, Africa este o rană deschisă, o metaforă a istoriei lumii în care cel tare stăpânește peste cel slab și needucat. Mă doare durerea lor și abia aștept să mă întorc să întind o mână neputincioasă, dar cu dorinţa de a ajuta. Dumnezeu iubește Africa, chiar dacă pare greu de văzut” a declarat Mihaela Brașov, voluntar ADRA România.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro