Vindecarea inimii tale

Devoțional femei 17 iulie 2017

Dacă ne mărturisim păcatele. El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

Sunt încă uimită de această promisiune. Când Și-a făcut apariția în casa în care mă drogăm încercând să mă sinucid, Dumnezeu mi-a arătat o frântură din felul în care voi fi în prima zi după înviere – un copil nevinovat, l-am spus atunci: „Eu n-am fost niciodată nevinovată.”

Iar El mi-a spus: „Eu nu te-am văzut niciodată altfel decât nevinovată.” Era pentru prima oară în viața mea când mă simțeam iubită. Doar am suspinat. Nu îmi venea să cred. Poate, că ești și tu ca mine și îți vine greu să crezi că poți, într-adevăr, să fii curată. Sau poate că pentru tine lucrurile au stat complet altfel. Poate că tu te regăsești în prietena mea Fran.

La început, ai putea crede că Fran în niciun caz nu poate înțelege ce înseamnă să fii recuperat, reabilitat. Vreau să zic că ea nu s-a drogat niciodată, nu a băut niciodată alcool, nu a fost niciodată abuzată, nu a avut niciuna dintre dependențele cele mai negre. Este o cititoare excelentă a Bibliei și face lucrare într-o mie și una de feluri. Dacă ar fi ca cineva să fie ca un copil nevinovat, atunci ea probabil ar fi aceea.

Cam cu un an în urmă, Fran mi-a spus că nu reușea să se regăsească în următorul verset: „Pentru că zici: «Sunt bogat, m-am îmbogățit și nu duc lipsă de nimic», și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol” (Apocalipsa 3:17). Nu se putea imagina într-o stare nenorocită. Când se uita la viața ei, crucea i se părea o risipă de forță în cazul ei. „Chiar așa? Dumnezeu a revărsat tot cerul și Și-a dat Fiul să moară pentru că, din când în când, mai sunt și eu lipsită de răbdare?”

Dar, treptat, cu blândețe, Dumnezeu i-a descoperit mizeria din inima ei. Și sunt aceleași lucruri pe care le avem cu toții: răni făcute de alții, setea să fim iubiți și prețuiți, alegerea unor modalități stupide, egoiste, de a ne împlini acele nevoi. Fie că alegi droguri, sex sau realizări (asemenea lui Fran), rezultatul este același: tot ți-e sete și tot într-o stare nenorocită ești. Dumnezeu i-a arătat lui Fran că e ca și când ar avea o formă gravă de dirofilarioză (viermi cardiaci, la animale). E o boală mortală. Incredibil este că Dumnezeu spune: „Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne” (Ezechiel 36:26).

El nu doar că e dispus să ne ierte, ci și își dorește enorm să ne vindece inimile și este încântat să facă acest lucru pentru noi.

Cheri Peters

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro