Vitejii lui David

Devoțional zilnice 1 iunie 2018

3

1

David a avut o dorinţă şi a zis: „Cine-mi va da să beau apă din fântâna de la poarta Betleemului?” Atunci cei trei viteji au trecut prin tabăra filistenilor şi au scos apă din fântâna de la poarta Betleemului. Au adus-o şi au dat-o lui David, dar el n-a vrut s-o bea şi a vărsat-o înaintea Domnului. (2 Samuel 23:15-16)

Să fii „viteaz” în armata lui David nu era o funcţie sau un favor ce se oferea unora ca un privilegiu al puterii. Nu, dimpotrivă, era ceva dobândit în timp, prin luptă, curaj, determinare, perseverenţă şi biruinţă. Deşi provocările erau mari şi multe, fie că veneau din partea filistenilor, a egiptenilor sau din orice altă parte, aceşti oameni neînfricaţi luptau cu toată hotărârea pentru regele lor, până la biruinţă.

Pasajul din Scriptură din dimineaţa aceasta are o aplicaţie profundă în viaţa spirituală a fiecăruia dintre noi. David este un simbol, iar expresia „Fiul lui David” are un impact puternic spiritual, deoarece avem de-a face cu însuşi Fiul lui Dumnezeu – Domnul Isus Hristos. Ştim, de asemenea, că Domnul Isus a avut doisprezece ucenici, însă nicăieri în Biblie nu se vorbeşte despre vitejii Domnului. De ce? Pentru că, atâta timp cât istoria acestui pământ nu s-a încheiat, atâta timp cât lupta continuă, fiecare din noi, prin luptele de fiecare zi, dar mai ales prin biruinţe, se înscrie pe lista vitejilor Mântuitorului.

Domnul pune la dispoziţia fiecăruia dintre noi „toată armura lui Dumnezeu” ca să putem rămâne în picioare – singura dovadă ce ne certifică faptul că suntem viteji în armata lui Hristos – „după ce veţi fi biruit totul” (Efeseni 6:13). Certitudinea acestei biruinţe o vom avea nu bând apă din fântâna de la poarta Betleemului, ci adăpându-ne în fiecare zi din „Izvorul vieţii ”, apă ce are menirea să facă din noi izvoare care vor „ţâşni în viaţa veşnică” (Ioan 4:14).

Ca să fii un viteaz de partea lui Hristos, e nevoie de curaj, determinare şi hotărârea de a obţine în fiecare zi BIRUINŢA.

Onisim Butuc, pastor, Conferința Moldova

3

1

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro