Vizita

Devoțional zilnic 11 mai 2019

Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru. Romani 6:23

Cred că una din cele mai frumoase experiențe trăite de mine a fost aceea în care ne-am gândit să facem un gest frumos pentru copii dintr-un orfelinat.  Nu știam dacă ei au avut vreodată un ursuleț de pluș, iar eu cred că fiecare copil ar trebuii să aibe un ursuleț de pluș.  

Așa că pe lângă toate celelalte lucruri pe care am considerat că ar trebuii să le aibe fiecare care copil, am cumpărat și un ursuleț.

Nici nu îți poți imagina bucuria pe care am citit-o în ochii copiilor când desfăceau punga cadou și găseau înăuntru ursulețul.  Nu le venea să creadă că e a lor.  Toți i-au primit cu bucurie, și îmi place să cred că unii din copii, deși au trecut peste zece ani de atunci, încă se mai bucură de noul lor prieten. 

Textul de azi ne spune că și Dumnezeu a crezut că fiecare pământean ar trebuii să fie prieten cu Isus, Fiul Său, “darul fără plătă”.  Cunoscându-L și împrietenindu-te cu El, și tu poți avea viața veșnică.  Cred că Dumnezeu se va bucura când și tu te vei bucura de darul Său.

P.S. Dacă vrei să experimentezi ce înseamnă bucuria lui Dumnezeu, fă un cadou frumos cuiva astăzi, sau poate te vei uni cu mai mulți exploratori și veți face împreună cadouri frumoase unui orfelinat.

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro