Voi rezolva mai târziu

Devoțional zilnic

lată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii. – 2 Corinteni 6:2

Aş vrea să încep prin a face o mărturisire: toată viaţa mea am avut o problemă cu amânarea şi tocmai de aceea, în urmă cu câţiva ani, am creat următorul motto: „Acţionează acum.” De-a lungul anilor am observat că acest motto m-a ajutat să „supravieţuiesc” cu atât de multe lucruri de făcut şi m-a ajutat să nu rămân în urmă. Dar totodată am descoperit că, pe măsură ce mă maturizam (îmbătrâneam), îmi era tot mai greu să-mi pun în practică mottoul. Îmi dau seama că acest lucru se întâmplă din cauza numeroaselor lucruri pe care amân să le fac; în multe zile, lista pur şi simplu este prea lungă ca să mă ţin de ea. Şi atunci ce credeţi că fac?

Un lucru pe care l-am încercat în trecut a fost să spun „nu” de mai multe ori. De asemenea, am învăţat să deleg unele lucruri altora, inclusiv unor membri ai familiei. Nu pot să fac eu totul.

Din conversaţiile pe care le-am avut cu alte femei am descoperit că sunt foarte multe domenii din viaţa noastră în care obişnuim să amânăm. Nu începem chiar acum un program de exerciţiu fizic. Nu ne continuăm acum studiile. Ca să nu mai spun de acea programare pentru o mamografie pe care am tot amânat-o în ultimii ani.

Vedem amânarea chiar şi în aspectele mai neimportante din viaţa noastră: amânăm curăţenia generală în casă, nu facem tivul la rochie decât în momentul în care vrem să o purtăm sau chiar amânăm să sunăm o prietenă care este bolnavă.

Meditând la acest subiect, în mintea mea s-a cuibărit o întrebare tulburătoare: Noi, creştini fiind, amânăm şi când vine vorba de pregătirea noastră pentru a doua venire a lui Isus? De câte ori nu ne-am spus: „Voi începe devoţionalul zilnic de săptămâna viitoare”? Sau: „Voi începe să citesc Biblia la rând de anul viitor, ca să încep cu începutul”? Sau: „Când ritmul vieţii va mai încetini, voi găsi timp să particip la grupul de studiu biblic”?

Sunt foarte multe motive pentru a amâna pregătirea spirituală şi fiecare dintre ele pare a fi destul de întemeiat. Totuşi, la începutul acestui an, vreau să Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Duhul Sfânt încă mă cheamă la o relaţie mai profundă şi mai plină de sens cu Isus, lucru care mă duce cu gândul la versetul de astăzi.

Pavel îi mustră pe corinteni: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” Trebuie să recunosc faptul că am auzit şi am folosit de multe ori aceste cuvinte la multe campanii de evanghelizare, când s-a făcut apel pentru cei care doreau să îşi predea viaţa lui Isus. Dar îmi dau seama că aceste cuvinte se aplică tuturor celor care amână mântuirea pentru altă zi, când noi, de fapt, avem doar ziua de astăzi.


Heather-Dawn Small

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit