Voi sunteți martorii Mei

Devoțional zilnic 14 martie 2020

Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. – Matei 24:14

Iată, l-am pus martor pe lângă popoare, cap şi stăpânitor al popoarelor. – Isaia 55:4

În ultimii ani, un număr tot mai mare de membri ai bisericii au candidat la funcţii guvernamentale şi au ajuns să fie subiectul discuţiilor la ştirile politice. Când oamenii aud că unii candidaţi au anumite vederi religioase, adesea le este stârnit interesul şi încep să caute informaţii despre crezul bisericii de care aparţin acele persoane.

Când un candidat este identificat ca aparţinând aceleiaşi confesiuni cu unii dintre noi, oamenii sunt interesaţi să afle mai multe despre acea biserică şi adesea privesc la viaţa noastră pentru a vedea cum trăim.

Ce s-ar schimba dacă am şti că oamenii ne privesc pentru a afla mai multe despre credinţa noastră şi despre impactul pe care aceasta îl are în viaţa noastră? Am face alte alegeri în stilul nostru de viaţă? Am interacţiona altfel cu semenii? Am învăţa să discutăm mai uşor despre credinţa noastră cu colegii, cu vecinii şi cu membrii familiei?

Dacă a existat vreodată o vreme în care să creştem în credinţă şi să ne-o manifestăm, atunci aceasta este vremea. Dacă a existat vreodată un timp în care să ne implicăm practic (nu doar să vorbim) într-o relaţie personală cu Hristos, bazată pe credinţă, atunci acum este acel timp. Acum – în această perioadă fascinantă a istoriei acestui pământ – este timpul să fim martori pentru Isus.

Suntem noi gata, chiar acum, să ne punem toată încrederea în Isus, care a promis că va vorbi prin noi ca martori ai Săi? Ne reflectă alegerile zilnice credinţa într-un Dumnezeu iubitor?

Oamenii află mai multe despre convingerile unui individ din ceea ce observă în viaţa de zi cu zi a acestuia decât dintr-o vizită la biserica lui sau dintr-o participare la o serie de evanghelizări.

„«Voi sunteţi martorii Mei», spune Dumnezeul cerului. (…) Noi suntem o mostră a celor pe care Dumnezeu (…) îi va avea în împărăţia Sa veşnică. Ar trebui să păşim pe străzile oraşului nostru la fel cum ne aşteptăm să păşim pe străzile noului Ierusalim” (Denton Edward Rebok, Believe His Prophets, Review and Herald, Washington, DC, 1956, p. 249).

Gyl Moon Bateman

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro