Voința mea sau voia lui Dumnezeu

Devoțional zilnice 25 iulie 2018

„Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi, fa că-se nu voia Mea, ci a Ta.” – Luca 22:42

Cred că Dumnezeu are un plan cu fiecare persoană care se naşte în această lume. În ciuda circumstanţelor, naşterea ta nu a fost o greşeală. Întotdeauna le spun elevilor mei că trebuie să afle care este scopul pentru care au venit pe lume. „Ce te deosebeşte de ceilalţi?” îi întreb. Când descoperă şi muncesc pentru împlinirea scopului vieţii lor, găsesc fericirea. Prin rugăciune, citirea Cuvântului Său, vocea Duhului Sfânt şi prieteni credincioşi, Dumnezeu îşi va descoperi voia pentru vieţile noastre. Dumnezeu ne va arăta care sunt talentele noastre speciale, fie ele mici sau mari, talente care ne definesc.

Însă Dumnezeu nu ne poate descoperi întotdeauna voia Sa cât timp noi ne agăţăm de propria voinţă. Uneori, voia Lui este evidentă. Odată i-am spus unei prietene care pornea într-o călătorie: „Sper să găseşti ceea ce cauţi, deoarece uneori străbaţi lumea căutând fericirea, iar ea a fost întotdeauna sub nasul tău. Uneori trebuie să te găseşti mai întâi pe tine însăţi. Stabileşte-ţi priorităţile în viaţă în funcţie de Biblie. Îţi vei găsi echilibrul când vei ajunge să cunoşti ce îţi place şi ce nu.”

Ai încredere că Dumnezeu are planuri mari cu tine. Ce asigurare minunată este aceea de a şti că şi atunci când umblăm prin valea umbrei morţii Dumnezeu este cu noi. Biblia nu spune că nu vom avea parte de provocări, ci că Dumnezeu ne va purta prin acele încercări. Tot ce trebuie să ştim noi, creştinii, este că Mântuitorul nostru trăieşte. El ne garantează viaţa atât pe acest pământ, cât şi în lumea viitoare. Ce Dumnezeu uimitor!

Prin puterea lui Hristos, să ne supunem Lui voinţa. El ne va face în stare să fim o forţă constructivă, care luptă împotriva întunericului acestei lumi. O forţă care stă de partea binelui, indiferent de consecinţe. Trăind după voia Sa, adevărul Său va străluci asupra altora. Prin noi, Dumnezeu aduce speranţă celor neajutoraţi şi sens vieţilor celor care nu se simt apreciaţi. Alţii vor dori să ştie mai mult despre voia Sa pentru vieţile lor. Suflete pot fi câştigate atunci când trăim după voia lui Dumnezeu – nu conform cu voinţa noastră.

Doamne, facâ-se voia Ta în vieţile noastre astăzi. Învaţă-ne, cât încă mai suntem tineri, să Te recunoaştem. Nu permite ca experienţele din trecut să ne răpească moştenirea pe care ai promis-o celor care trăiesc după voia Ta. Dă-ne curajul de a umbla în lumina pe care Tu ai pus-o în calea noastră.

Deborah Matshaya

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro