Vorbește cu El

Devoțional zilnice 12 ianuarie 2019

Tu, Doamne, numai Tu, ai făcut cerurile, cerurile cerurilor și toată oștirea lor, și pământul cu tot ce este pe el, mările cu tot ce cuprind ele. Tu dai viață tuturor acestor lucruri, și oștirea cerurilor se închină înaintea Ta. (Neemia 9:6)

 
Provocarea de ieri te invita să privești cerul. Ai împlinit-o? Dacă nu, când a fost ultima dată când ai privit cerul plin de stele? La ce te-ai gândit? Eu am făcut lucrul acesta într-o tabără recentă, și m-am gândit la două lucruri. 

În primul rând m-am întrebat cum va fi după revenirea lui Isus, când voi avea posibliltatea să călătoresc printre aceste stele. Însă nu am pierdut prea mult timp cu acest vis deoarece al doilea lucru chiar m-a pus pe gânduri. Întins pe izopren și privind cerul am avut sentiment că sunt mic. Foarte mic în comparație cu întreaga lucrare creatoare a lui Dumnezeu. M-am întrebat, oare cum de Dumnezeu își ia timp pentru mine, fiind chiar dispus să mă asculte. Îți mărturisesc că m-am simțit bine, știind că deși am un Dumnezeu atât de mare, pentru El, eu sunt important. Și acolo în liniștea unei tabere deja adormite, am început să stau de vorbă cu El. Îmi este dor de acele clipe.

Stai și tu de vorbă cu El astăzi!
 

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro