Vrăjitoarea din En-Dor – servicii fatale

Devoțional zilnic 26 aprilie 2019

Atunci Saul a zis slujitorilor lui:„Căutaţi-mi o femeie care să cheme morţii, ca să mă duc s-o întreb.” Slujitorii lui i-au zis: „Iată ca în En-Dor este o femeie care cheamă morţii.” 1 Samuel 28:7

Există perioade în care fenomenele paranormale cunosc o dezvoltare fără precedent. Disperarea şi confuzia socială sunt medii foarte prielnice în care spiritismul, cu toate formele şi ramurile lui, prinde rădăcină.

În ţara lui Israel vrăjitoria fusese interzisă ca fiind dăunătoare pentru închinătorii adevăratului Dumnezeu. Acest lucru nu înseamnă însă că această practică fusese şi eradicată. Atunci când Saul a dorit să consulte o femeie care chema morţii, slujitorii săi aveau deja răspunsul. În En-Dor, o necromantă îşi făcea veacul fără ca cineva să o deranjeze.

Saul se afla la capătul timpului său de har. El adăugase rele peste rele până când s-a înstrăinat de Dumnezeu cu totul. Atunci când a constatat că nu mai primeşte niciun fel de semn din partea lui Dumnezeu, a devenit extrem de neliniştit şi înclinaţia sa pentru fapte riscante l-a împins la acţiunea disperată de a apela la necromanţie.

Ceea ce a auzit Saul de la arătarea ce părea să fie Samuel nu era decât o manevră ocultă de rutină. Spiritele rele pot reproduce fără nicio greutate aparenţa fizică şi chiar gesturile şi glasul celor răposaţi. Faptul că mesajul presupusului Samuel s-a împlinit întocmai nu este greu de explicat, din moment ce Saul a ales de bunăvoie să primească mesaje din lumea spiritelor. Acum ele aveau controlul şi puteau chiar să prezică ce aveau de gând să facă. Pasul lui Saul în consultarea vrăjitoarei din En-Dor s-a dovedit a fi fatal.

Succesul la un pas de tine:

Nu căuta întunericul cu lumânarea! La o mică adiere, flacăra se poate stinge şi nu mai ştii pe unde să ieşi. Dimpotrivă, umblă în lumină şi nu vei da peste întuneric!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro