Yolanda

Devoțional zilnice 6 iulie 2018

… zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui, căci scut şi pavăză este credincioşia Lui! – Psalmii 91:2-4

În 2013, taifunul Yolanda a trecut prin Filipine şi a provocat alunecări de teren în zona Insulelor Visayas de Est. El a produs un dezastru fără precedent, distrugând proprietăţi şi omorând mii de adulţi şi copii. Multe adăposturi, şcoli, spitale şi alte clădiri sociale importante nu au mai putut funcţiona deoarece taifunul le-a dărâmat.

Corturile şi alte adăposturi temporare au devenit atât de suprapopulate, încât bolile infecţioase s-au împrăştiat rapid printre ocupanţii lor. Chiar şi cei care acordau asistenţă medicală erau foarte afectaţi de condiţiile precare. Proviziile limitate de apă şi mâncare nu făceau decât să înrăutăţească situaţia şi mai mult. Drumurile blocate îngreunau transportul lucrurilor de bază – mai ales când venea vorba de zonele îndepărtate. Numărul victimelor creştea de la zi la zi din cauza condiţiilor in care se aflau. Pe lângă numărul mare de morţi înregistraţi, erau mii de dispăruţi, membri ai familiei, prieteni, vecini. Chiar şi la trei săptămâni de la calamitate, existau cadavre neidentificate şi risipite peste tot, provocând un miros insuportabil. Cu toate acestea, supravieţuitorii erau recunoscători pentru asistenţa care li se oferise, atât locală, cât şi internaţională. Organizaţii guvernamentale, nonguvernamentale, individuale şi particulare, toate au muncit pentru a aduce o schimbare în bine în vieţile oamenilor afectaţi de acest dezastru.

Arborele de mango al vecinului nostru a căzut peste casa lui şi i-a distrus-o, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Şi nouă ne-a fost distrus un arbore de mango mai mic, dar arborele mai mare a stat în picioare, aşadar casa noastră nu a fost pusă in pericol. Asta îmi aminteşte de un alt lucru care stă în picioare: făgăduinţele făcute de Dumnezeu copiilor Săi credincioşi. Biblia ne spune că încercările de acum, care nouă ni se par de nesuportat, servesc la întărirea credinţei noastre şi ne pregătesc sufletele pentru mântuire (1 Petru 1:3-9).

Mai mult decât niciodată, sunt conştientă că inimile noastre trebuie să fie pregătite pentru a-L întâmpina pe Isus oricând. Ştiu că Domnul ne va ajuta. Putem avea incredere în El că ne ajută să fim gata să mergem cu El acasă.

Esperanza Aquino Mopera

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro