Zilele petrecute în familie sunt distractive

Devoțional zilnic 6 ianuarie 2020

Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la mine!” Matei 19:14

Când era pe pământ, Isus a avut grijă de copii. Unii adulţi au încercat să-i ţină departe de El, crezând că nu sunt importanţi sau că L-ar putea deranja pe învăţător. Dar Isus avea un loc special în inimă destinat copiilor. Adora să petreacă timp cu ei. Ca părinţi, cred că Isus ne pune să facem acelaşi lucru. Copiii sunt copii doar o dată în viaţă. Este important să petrecem timp cu ei, indiferent câte proiecte ne solicită atenţia.

Când copiii noştri erau mai mici, după nişte discuţii am decis să ne punem deoparte o zi pe săptămână pentru a petrece timp cu familia. În acea zi nu răspundeam la telefoane şi nu plănuiam nimic cu alte persoane. În schimb, făceam lucruri doar noi patru. Copiilor noştri le-a plăcut mult. Numărau zilele până la următoarea „zi de familie”, care a adus în familia noastră o unitate de care nu ne-am fi putut bucura altfel. Dacă şi tu îţi doreşti să începi să pui deoparte o zi de familie, iată câteva idei care să-ţi pună planurile pe picioare:

– Trasează un cerc imaginar în jurul casei tale cu locuri în care să se ajungă în maximum două ore şi caută să afli ce activităţi pot fi făcute în acea arie.

– Caută ca micile excursii să nu coste prea mult, altfel vei renunţa rapid la această zi specială, din cauza finanţelor. Nu uita că unele muzee pot avea reduceri sau chiar o zi de intrare liberă în fiecare lună.

– Păstraţi simplitatea zilei, ca să nu fie nevoie de prea mult timp pentru pregătiri.

– Lăsaţi ca fiecare membru al familiei să aibă o contribuţie în ceea ce plănuiţi să faceţi.

Am fost la plajă, pe lac, la grădina zoologică – abonamentele anuale reduc costurile destul de mult. Am avut picnicul în parc şi am mâncat propria mâncare din coşul de picnic, iarna, în zona cu restaurante a mallului. Am ieşit la plimbare, la fotbal şi la bowling sau la îngheţată. Dar ne place şi să facem lucruri simple, precum jocurile de masă, cititul cu voce tare în hamac sau vizionatul unui film împreună, în timp ce molfaim popcorn. Nu contează prea mult ce faceţi, atâta timp cât este ceva ce include întreaga familie. Începeţi să plănuiţi ziua de familie din săptămâna aceasta! O să fiţi încântaţi de această realizare!

Tată, ajută-ne să alocăm timp pentru a sta cu copiii noştri şi pentru a ne bucura de darul minunat pe care ni l-ai oferit prin ei!


Jeanne Hartwell

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro