Ziua 41 – Din locul secret al rugăciunii

100 de zile de rugaciune 7 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi. Suntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiți;  prigoniți, dar nu părăsiți; trântiți jos, dar nu omorâți.  Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru. 2 Corinteni 4:7-10

”Din locul ascuns al rugăciunii a venit puterea care a zguduit lumea în marea Reformă. Acolo, cu liniște sfântă, slujitorii lui Dumnezeu și-au sprijinit picioarele pe stânca făgăduințelor Sale. În timpul luptei de la Augsburg, Luther „nu lăsa să treacă nici o zi fără să consacre cel puțin trei ore pentru rugăciune și erau ceasurile cele mai potrivite pentru studiu”.

În cămăruța lui retrasă era auzit revărsându-și sufletul înaintea lui Dumnezeu în cuvinte pline de adorare, teamă și nădejde, ca și când ar fi vorbit cu un prieten. „Știu că Tu ești Tatăl nostru și Dumnezeul nostru”, spunea el, „și că îi vei risipi pe prigonitorii copiilor Tăi; căci Tu Însuți ești amenințat împreună cu noi. Toată această problemă este a Ta și numai pentru că Tu ne-ai constrâns am pus noi umărul la ea. Apără-ne, o, Tată!” Tragedia  veacurilor,  p. 210

Întrebări de meditat

  • După ce tânjești cel mai mult?
  • Care este cel mai profund strigăt al inimii tale?
  • Poate că nu te-ai gândit recent la asta. Poate că încerci doar să supraviețuiești.
  • Sau poate te gândești la asta tot timpul.
  • Ia-ți câteva momente azi pentru a te gândi unde îți găsești cea mai mare bucurie și cea mai mare împlinire.
  • Cât timp faci asta meditează la Psalmul 27: 4 și cere Domnului să-ți dăruiască o inimă care înfometează cu adevărat să fie în prezența Lui.

MOTIVE DE LAUDĂ: Lăudat să fie Dumnezeu că membrii și bisericile adventiste au cerut lui Dumnezeu să-i învețe modalități creative de a ajunge la cei din jurul lor. Și pentru că Dumnezeu răspunde la aceste rugăciuni cu multe abordări creative.

Motive de rugăciune – Miercuri, 6 mai 2020
  • Rugați-vă pentru vârstnici și pentru copii – cei mai vulnerabili dintre noi.
  • Rugați-vă pentru membrii bisericii care învață cum să se împrietenească cu musulmanii refugiați care s-au mutat recent în cartierele lor. Rugați-vă pentru înțelepciune despre modul în care să-i conducă la adevăr.
  • Rugați-vă ca bisericile din întreaga lume să aibă credința să înceapă centre urbane de influență în orașele din apropierea lor.
  • Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra bisericii, ca lucrarea să poată fi terminată, astfel încât să putem merge acasă.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ziua 41 – Din locul secret al rugăciunii apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro