Ziua 58 – Sărăcie binecuvântată

100 de zile de rugaciune 23 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor! – Matei 5:3

”Aceia care își dau seama că nu se pot mântui cu nici un chip prin ei înșiși, sau că nu sunt în stare să facă nici un lucru bun prin ei înșiși, sunt cei ce prețuiesc ajutorul pe care poate să-l dea Hristos. Ei sunt cei săraci în duh, pe care Hristos îi numește fericiți. Pe cel pe care îl iartă, Hristos îl face mai întâi să se pocăiască și Duhul Sfânt este Cel care-l convinge de păcat. Aceia ale căror inimi au fost mișcate de Duhul convingător al lui Dumnezeu văd că nu este nimic bun în ei. Ei văd că tot ce au făcut este amestecat cu iubire de sine și păcat. Ca și bietul vameș, ei stau de o parte, neîndrăznind să-și ridice ochii spre ceruri, și strigă: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul.” … Toți aceia care au un simțământ al marii lor sărăcii sufletești, care simt că nu au nimic bun în ei înșiși, pot afla neprihănire și tărie, privind la Isus.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 7-8

Întrebări de meditat

  • Îndreptățirea de sine – atitudinea atotcuprinzătoare și adesea inconștientă care ne înșală făcându-ne  să credem și să avem sentimentul că suntem buni – este cea mai mare piedică în a primi cu adevărat mântuirea personală în Isus.
  • Când ne dăm seama de sărăcia noastră spirituală, de nevoia disperată de Isus toată viața și ca urmare, să avem încredere numai în El în fiecare clipă, pentru a ne vindeca pe deplin și complet de orice  urmă de egoism, numai atunci putem avea siguranța mântuirii.
  • De ce să nu vii astăzi la Isus așa cum ești, cu eul păcătos, zdrobit?
  • De ce să nu ceri sângele Lui, viața și moartea Lui, ca mijloc de mântuire?
  • De ce să nu-I ceri să dezrădăcineze toată încrederea în sine care este încă în inima ta și să o înlocuiască cu  credința în capacitatea Lui de a te mântui și a te împuternici să faci fapte bune motivate de o iubire neegoistă?

Motive de laudă

  • Nolubabalo D.: „Mulțumesc Doamne pentru că ai întins mâna asupra Africii. Mulțumim pentru ocrotire. Mulțumesc că ai grijă de copiii mei în absența mea. Doamne, meriți  toată lauda. ”
  • Philippe M.: „În orașul nostru, Kananga, nu au existat emisiuni radio înainte de interdicțiilor Covid-19, dar în acest timp de criză avem patru emisiuni în fiecare săptămână pe patru posturi de radio locale. Lăudăm pe Dumnezeu pentru asta!”
Motive de rugăciune – Sabat, 23 mai 2020
  • Roagă-te ca Isus să te curețe de toată îndreptățirea de sine și să te ajute să înțelegi marea ta nevoie de El, zilnic – toată viața.
  • Rugați-vă pentru evangheliștii din Africa de Sud care se luptă cu diverse probleme de sănătate și stres. Rugați-vă ca aceștia să fie vindecați și făcuți în stare să găsească modalități de a predica Evanghelia chiar și în actualele condiții.
  • Rugați-vă pentru fratele Samuel S. El suferă de durere cumplită în partea inferioară a corpului, iar medicii nu știu ce nu este în regulă. Rugați-vă și pentru sora Tabitha N. care a fost diagnosticată cu un defect la inimă și are dureri mari. Rugați-vă pentru vindecarea lor și pentru vindecarea multor alții care suferă în acest moment.
  • Rugați-vă pentru Centrul misionar chinez din Jakarta, Indonezia, care organizează întâlniri evanghelistice online în fiecare sâmbătă, între 9 mai și 20 iunie 2020. Prima întâlnire a atras în jur de 3000 de persoane și peste 260 de înscriși pentru studii biblice.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 3, ”Pocăința”
  • Mark Finley, 10 zile în camera de sus

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ziua 58 – Sărăcie binecuvântată apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro