100 de zile de rugaciune

Ziua 61 – Dieta neprihănirii

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

 Ferice de cei flămânzi şi însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați! – Matei 5:6

”Neprihănirea este sfințenie, asemănare cu Dumnezeu, și „Dumnezeu este iubire”. (1 Ioan 4, 16.) Neprihănirea este conformarea față de Legea lui Dumnezeu, pentru că «toate poruncile Tale sunt drepte» (Psalmii 119, 172) și «dragostea este deci împlinirea Legii». (Romani 13:10.) Neprihănirea înseamnă dragoste, iar dragostea este lumina și viața lui Dumnezeu. Neprihănirea lui Dumnezeu este întrupată în Hristos. Noi primim neprihănirea, primindu-L pe El.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 18

Întrebări de meditat

  • Îți este foame și sete de neprihănirea lui Hristos?
  • Viața Lui desăvârșită de dragoste neegoistă și moartea Sa în locul tău îți oferă un dar îndoit de har care îndreptățește:
    1.  Neprihănirea atribuită care este făgăduința că ești acoperit de viața Sa desăvârșită prin credința în acea făgăduință.
    2. Neprihănirea  împărtășită, care este făgăduința că El te va transforma dintr-o ființă egoistă, într-o ființă care reflectă iubirea neegoistă a Domnului Isus, prin credința vie în această făgăduință.
  • Acest dublu dar te va împlini; te va satisface cu adevărat; te va mântui!
  • De ce să nu-l accepți astăzi și să începi să trăiești o viață fericită și plină de Isus în conștientizarea acestei realități uimitoare a iubirii răscumpărătoare a lui Dumnezeu?

Articolul Ziua 61 – Dieta neprihănirii apare prima dată în Redesteptare si reforma.