Ziua 62 – Ai milă!

100 de zile de rugaciune 27 mai 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

 Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! – Matei 5:7

”Dumnezeu este izvorul oricărei îndurări. Numele Lui este „îndurător și milostiv”. (Exod 34, 6.) El nu Se poartă față de noi după cum merităm. Nici nu întreabă dacă suntem vrednici de iubirea Lui, ci revarsă asupra noastră bogățiile iubirii Sale, pentru ca să ne facă vrednici. El nu este răzbunător. Nu caută să pedepsească, ci să răscumpere… El dorește din toată inima să ușureze vaiurile oamenilor și să pună balsamul Său pe rănile lor… Cei milostivi sunt „părtași de fire dumnezeiască” și prin ei se exprimă iubirea plină de compătimire a lui Dumnezeu. Toți aceia ale căror inimi sunt unite cu inima Iubirii Nemărginite vor căuta să îndrepte și nu să osândească. Hristos, locuind în suflet, este un izvor care nu seacă niciodată. Oriunde locuiește El, va fi belșug de binefacere.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p.  22

Întrebări de meditat

  • Ia-ți o clipă și gândește-te la mila lui Dumnezeu în viața ta. El caută numai ce este cel mai bun pentru tine, în ciuda necredincioșiei tale. El nu-ți cere să-ți dovedești valoarea pentru a primi darul mântuirii Sale. El te tratează cu iubire.
  • Când experimentezi și interiorizezi mila lui Dumnezeu, Duhul Sfânt te va face în stare să devii un agent al milei; tratând pe cei din jurul tău cu același fel de dragoste și milă. Mai ales pe cei care te-au nedreptățit.
  • Vei alege astăzi, cu ajutorul lui Isus, să extinzi mila lui Dumnezeu față de oamenii din viața ta? Iertându-i înainte să o ceară, iubindu-i înainte de a primi un motiv pentru care să o faci? Dorindu-le tot  ce este mai bun indiferent dacă merită sau nu?

Motive de laudă

  • Elham L.: „Am cerut lui Dumnezeu o relație mai profundă cu El. De când am încorporat cele 100 de zile de rugăciune în devoționalele mele zilnice, folosind un jurnal de rugăciune, viața mea de rugăciune a fost revitalizată. Este minunat!”
  • Sherma J.: „Dumnezeu a răspuns la o rugăciune pentru o soră care lipsea. Ea a ignorat încercările mele de a o suna. Când am vizitat-o, ea mi-a vorbit tot timpul despre problemele ei și nu mă lăsa să spun nimic. M-am rugat ca Dumnezeu să lucreze la inima ei și, în loc să încerc să o sun eu, să mă sune ea. Două săptămâni mai târziu, a sunat și mi-a spus că problemele ei au dispărut și vrea să se întoarcă la biserică și să-și consacre  din nou viața lui Dumnezeu! ”
Motive de rugăciune – Miercuri, 27 mai 2020
  • Roagă-te ca Dumnezeu să te facă un agent al milei față de oamenii din viața ta.
  • Rugați-vă pentru elevii care se luptă să facă rost de banii pentru taxele școlare pentru a primi o educație. Rugați-vă ca să experimenteze conducerea lui Dumnezeu în educația lor.
  • Rugați-vă pentru oamenii și membrii din Zimbabwe. Majoritatea dintre ei nu își pot permite să stea în izolare. Sistemul de sănătate nu poate face față crizei Covid-19.
  • Rugați-vă pentru mai mulți pastori din Indonezia care au contractat Covid-19.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze slujirea studenților din Brazilia care fac voluntariat pentru fabricarea de dezinfectant de mâini pentru cei bătrâni.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 3, ”Pocăința”
  • Mark Finley, 10 zile în camera de sus

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ziua 62 – Ai milă! apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro