100 de zile de rugaciune

Ziua 63- Vedere limpede

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! – Matei 5:8

”Spiritul Sfânt ia adevărul cu privire la Dumnezeu și la Acela pe care L-a trimis El și îl dezvăluie priceperii și inimii. Cei curați cu inima Îl văd pe Dumnezeu într-o nouă și duioasă legătură, ca Răscumpărător al lor; și, când văd curăția și frumusețea caracterului Său, doresc să reflecte chipul Său. Ei Îl văd ca Tată, care dorește din toată inima să cuprindă în brațele Sale un fiu care se întoarce, și inima lor este plină de o bucurie negrăită și de slavă.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p.  26

Întrebări de meditat

 • Când umblăm cu Dumnezeu cu credință, El ne deschide continuu ochii către o înțelegere din ce în ce mai bună a caracterului Său de iubire, a voinței și frumuseții Sale.
 • Când înțelegem sfințenia Sa desăvârșită și curăția Sa, impuritățile noastre ies la lumină și suntem invitați să primim curățirea numai pe care El o poate da.
 • În această parte a cerului, vedem cu ochiul credinței, dar într-o zi curând, Îl vom vedea față în față! Glorioasă zi va fi aceea!
 • Până atunci, de ce să nu-I cerem să ne curețe inimile de orice impuritate și murdărie?
 • De ce să nu căutăm activ o vedere și o înțelegere din ce în ce mai clară a Dumnezeului nostru și a voinței Sale?

Motive de laudă

 • Shana S.: „În cele 100 de zile de rugăciune am început să mă rog pentru o prietenă de 20 de ani care, din senin, a început să mă ignore în 2017. M-a blocat pe telefonul ei etc. Am încercat să ajung la ea de mai multe ori. Nici un răspuns. Liderul nostru de rugăciune ne-a încurajat să strigăm lui Dumnezeu. Și așa am făcut. Am sunat din nou. Nici un răspuns. A doua zi m-a sunat ea! M-a deblocat și mi-a spus că nu i-am greșit cu nimic. Am reluat prietenia și ne-am împăcat. Dumnezeu răspunde rugăciunilor noastre!”
 • John K.: „Aici, în Uganda, izolarea a făcut pe mulți să nu mai aibă ce mânca. În timpul unei sesiuni a celor 100 de zile de rugăciune, Dumnezeu mi-a dat înțelepciune pentru a ajuta copiii înfometați. Am trimis un mesaj către 100 de familii din biserică și le-am cerut să împartă mâncarea lor cu oamenii înfometați de lângă ei. Această idee simplă s-a răspândit în întreaga regiune printr-un jurnalist care a distribuit-o online. Cu noile persoane pe care le-am cunoscut astfel, am început acum întâlniri evanghelice bazate pe WhatsApp!”
Motive de rugăciune – Joi, 28 mai 2020
 • Rugați-vă pentru o inimă curată, fără păcat, curățată de orice impuritate.
 • Rugați-vă pentru antreprenorii de pompe funebre și pentru tot personalul care lucrează acolo, pentru că sunt în contact direct cu mulți care au murit de Covid-19.
 • Rugați-vă pentru biserica din Fiji, în timp ce analizează schimbări structurale și o împuternicire mai mare a laicilor în asumarea diferitelor responsabilități.
 • Rugați-vă pentru departamentul strângerii roadelor al bisericii adventiste de ziua a șaptea din Alabama, SUA. Ei locuiesc într-o zonă cu venituri mici, cu criminalitate ridicată și au văzut foarte puține rezultate în eforturile lor de a câștiga suflete. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea izbândă.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 3, ”Pocăința”
 • Mark Finley, 10 zile în camera de sus

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ziua 63- Vedere limpede apare prima dată în Redesteptare si reforma.