100 de zile de rugaciune

Ziua 68 – Savoarea lui Isus

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

 Voi sunteți sarea pământului. Dar, dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic, decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.– Matei 5:13

”Când Dumnezeu îi numește pe copiii Săi sare, El vrea să-i învețe că scopul pentru care a făcut din ei supuși ai harului Său este ca ei să ajungă mijloace pentru mântuirea altora… Sarea trebuie să fie amestecată cu substanța căreia i se adaugă; ea trebuie să pătrundă și să străbată, pentru ca să conserve. Tot așa, oamenii sunt atinși de puterea mântuitoare a Evangheliei prin legături personale și prietenie. Ei nu sunt mântuiți cu grămada, ci fiecare în parte. Influența personală este o putere. Noi trebuie să ne apropiem mai mult de aceia pe care vrem să-i ajutăm. Gustul sării reprezintă puterea de viață a creștinului, iubirea lui Isus în inimă, neprihănirea lui Hristos, care pătrunde în viață. Iubirea lui Hristos este molipsitoare și impunătoare. Dacă locuiește în noi, ea se va revărsa și asupra altora.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 35-36

Întrebări de meditat

 • Lucrarea de a împărtăși altora pe Hristos este responsabilitatea fiecărui credincios.
 • Să te folosești de  influența personală pentru a arăta spre Isus, pentru a împărtăși ceea ce a făcut El pentru tine și cum este El Calea, Adevărul și Viața, aceasta este chemarea vieții fiecărui creștin.
 • Ai în viață prieteni sau colegi de serviciu care nu cred? Sau te-ai închis într-o ”sferă adventistă”?
 • Există în viața ta cel puțin o persoană care nu este creștină care descoperă savoarea lui Isus petrecând timp cu tine?
 • Cere astăzi lui Isus să facă din tine sarea Sa cu gust delicios pe acest pământ!

Motive de laudă

 • Primele rezultate ale cercetărilor privind un vaccin anti-coronavirus arată că participanții au dezvoltat anticorpi împotriva virusului. Lăudat să fie Dumnezeu pentru acest pas major spre o prevenire a îmbolnăvirii prin capacitatea sistemului nostru imunitar de a crea anticorpi.
Motive de rugăciune –Marți, 2 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru slujirea unui centru adventist pentru refugiați și imigranți în Manaus, Brazilia. Ei au grijă de venezuelenii care trăiesc ca imigranți în Brazilia. Cereți lui Dumnezeu să binecuvânteze și să multiplice modalitățile lor creative de a ajunge la ei.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă pe oaspeții potriviți la restaurantul numit ”Linte” și la magazinul naturist din Yoshkar-Ola, Rusia. Cereți-I să binecuvânteze clasele de gătit gratuite și alte modalități de a ajunge la cei din jur.
 • Rugați-vă pentru membrii bisericii și și elevii școlii adventiste din Guinobatan, Filipine. Școala bisericii a fost recent grav afectată de un taifun. Rugați-vă pentru toți cei care sunt afectați de diverse catastrofe naturale oriunde în lume.
 • Rugați-vă pentru Centrul de stil de viață Shalem, din Bogor, Java de Vest. A avut foarte puțini oaspeți de la izbucnirea Covid-19 și are probleme  Ei derulează online acum un program de detoxifiere, utilizând  Zoom. Rugați-vă pentru ei ca multe suflete să poată fi atinse în acest timp de criză.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Frumusețea umilinței
 • Melody Mason – Daring to Live by Every Word: Loving God with Heart, Body, Mind and Soul.

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ziua 68 – Savoarea lui Isus apare prima dată în Redesteptare si reforma.