100 de zile de rugaciune

Ziua 69 – Luminează-a Lui lumină!

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează tuturor celor din casă. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.– Matei 5:14-16

”Omenirea nu are în sine nici o lumină. Despărțiți de Hristos, noi suntem ca o făclie neaprinsă…  Dar când ne întoarcem spre Soarele Neprihănirii, când venim în atingere cu Hristos, tot sufletul se luminează de strălucirea feței Sale divine. Urmașii lui Hristos trebuie să fie mai mult decât o lumină în mijlocul oamenilor. Ei sunt lumina lumii. Isus le spune tuturor acelora care poartă Numele Său: Voi v-ați predat Mie și Eu v-am dat lumii ca reprezentanți ai Mei… Îngeri ai măririi așteaptă să dea prin noi, sufletelor care sunt aproape să piară, lumina și puterea cerului.” – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p.  40

Întrebări de meditat

 • Ai citit cu atenție citatul de mai sus? Îți dai seama că îngerii așteaptă să lucreze prin tine pentru a ajunge la oamenii pierduți? Nu este minunat?
 • Ești invitat nu doar să fii umplut cu Duhul Sfânt pentru sfințirea ta personală, ci să participi activ la  a face să strălucească adevărul, iubirea și neprihănirea lui Isus într-o lume al cărei timp e pe sfârșite.
 • Gândește-te la familia, prietenii, vecinii, colegii tăi.
 • Cere lui Dumnezeu să-ți arate cine are nevoie de lumina lui Isus în viața lui?
 • Pentru cine ar trebui să te rogi și pe cine să contactezi săptămâna aceasta?

Motive de laudă

 • Multe țări din întreaga lume încep să-și ridice treptat carantina.
 • Organizația Mondială a Sănătății spune: „Dacă acest virus ne învață ceva, ne învață umilința.” Oamenii recunosc cât de fragili sunt. Aceasta este o mare oportunitate pentru biserică de a arăta, celor care caută, speranța pe care o avem în Isus!
Motive de rugăciune –Miercuri, 3 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra membrilor care lucrează pe taxiuri în Panama City, folosindu-le ca centre mobile de influență. Jumătate din cetățenii din Panama trăiesc în Panama City.
 • Rugați-vă pentru centrul de influență urban din Battambang, Cambodgia. Acesta include o sală de gimnastică, un restaurant vegetarian, un loc de joacă, o capelă, educație pentru sănătate, educație muzicală și o școală de limbi străine. Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu în această abordare complexă și rugați-L să dezvolte această slujire și să aducă oamenii a căror inimă a pregătit-o.
 • Rugați-vă pentru viitoarele grupe de evanghelizare ale Departamentului Misiunea Femeii din Uniunea Nigeriei de Vest.
 • Rugați-vă pentru slujirea unui nou centru adventist de recuperare pentru cei dependenți în Orlando, Florida, SUA. Centrul ajută la combaterea epidemiei dependenței de opioide. Rugați-vă, de asemenea, pentru milioane de oameni care doresc eliberarea de această dependență.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Frumusețea umilinței
 • Melody Mason – Daring to Live by Every Word: Loving God with Heart, Body, Mind and Soul.

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ziua 69 – Luminează-a Lui lumină! apare prima dată în Redesteptare si reforma.