100 de zile de rugaciune

Ziua 96 – Mă voi duce… la colegii de serviciu

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

Potrivit cu lumina pe care mi-a dat-o Dumnezeu, știu că astăzi cauza Sa are mare nevoie de reprezentanți vii ai adevărului Bibliei. Pastorii hirotoniți nu sunt în stare să pornească singuri în această misiune. Dumnezeu face apel nu numai la pastori, ci și la medici, surori medicale, colportori, lucrători biblici și alți lucrători laici consacrați, cu diferite talente, care să cunoască adevărul prezent pentru a avea în atenție nevoile orașelor mari neavertizate. Ar trebui să existe o sută de credincioși angajați activ în lucrare misionară personală acolo unde astăzi nu există decât unul. Timpul trece cu grăbire. Este mult de lucru înainte ca opoziția satanică să ne închidă calea. Trebuie pus în aplicare orice mijloc de care dispunem pentru ca ocaziile pe care le avem să poată fi folosite în mod înțelept – Ministry to the Cities, p. 108

De meditat

 • De fiecare dată când mergi la muncă, intri în câmpul misiunii tale. Dumnezeu știa că vei fi acolo înainte de a te naște și, dacă Îl vei lăsa, El va lucra prin tine pentru a-i conduce pe colegii tăi la piciorul crucii.
 • Îl vei întreba pe Isus cui ar trebui să dai mărturie despre El la locul de muncă?
 • Vei începe să te rogi pentru toți colegii tăi pe nume și să rogi pe Dumnezeu pentru oportunități de a împărtăși pe Hristos?

Motive de laudă

 • Diviziunea Inter-Americană: În Guatemala, un membru al bisericii a inițiat setarea studiilor biblice online, ceea ce a dus la botezul magistratului instanței supreme din Quetzaltenango. Eforturile evanghelice online ale Uniunii din Venezuela de Vest au dus la 396 botezuri, inclusiv pastori și membri ai altor denominațiuni!
 • Am primit nenumărate rapoarte despre biserici, familii, cupluri și persoane care au experimentat redeșteptări personale, vindecări, oportunități de misiune și binecuvântarea specială a lui Dumnezeu în cele 100 de zile de rugăciune. Sunt prea multe pentru a le enumera pe toate aici!
 • Beverly: Vom continua să ne rugăm ca grup, chiar și după încheierea celor 100 de zile de rugăciune!
 • Marlene M.: Sora mea și soțul ei lucrează pe o navă de croazieră și au rămas blocați acolo timp de multe săptămâni. Mă ruga și posteam pentru ea. Am putut să vorbesc cu ea din Scriptură în această perioadă înfricoșătoare și a participat și la „Hope Awakens’” și la întâlnirile evanghelistice online ale postului de radio adventist mondial AWR. Ea a decis să fie botezată!
 • Lillian K.: De când au început cele 100 de zile de rugăciune, mi-am petrecut timpul în rugăciune în loc să-mi iau prânzul la serviciu. Ca rezultat, am experimentat vindecarea, iar pauzele de prânz au devenit momentele mele speciale la picioarele lui Isus.
Motive de rugăciune  – Marți, 30 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru colegii de serviciu. Rugați-vă ca viața, cuvintele și acțiunile voastre să fie o mărturie a prezenței lui Isus în inima voastră. Cereți lui Dumnezeu să vă arate care colegi ar putea fi deschiși să învețe mai multe despre Dumnezeu.
 • Rugați-vă pentru susținerea activităților bisericii adventiste. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze eforturile lor pentru a continua activitatea de răspândire a Evangheliei. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru conducători și lucrători și pentru ca Dumnezeu să rezolve toate nevoile lor pentru slujire.
 • Rugați-vă pentru sesiunea Conferinței Generale 2021. Rugați-vă pentru îndrumare clară continuă pentru misiunea bisericii adventiste din ziua a șaptea. Rugați-vă ca toate alegerile și numirile de lideri din cadrul sesiunii CG din mai 2021 și tot restul anului 2021 să fie în conformitate cu voința Domnului pentru a termina în curând cu putere lucrarea Sa pe pământ și pentru revenirea Lui curând.
 • Rugați-vă pentru familiile care au fost separate și persoanele care sunt blocate într-o țară străină din cauza pandemiei și carantinei. Rugați-vă ca ei să poată folosi acest timp provocator pentru a aprinde o lumină pentru Hristos oriunde s-ar afla.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ziua 96 – Mă voi duce… la colegii de serviciu apare prima dată în Redesteptare si reforma.