100 de zile de rugaciune

Ziua 97 – Voi merge… la colegii de clasă

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede… Romani 1:16

” Ia cu tine religia la școală, la internat, în tot ce faci.” – Solii către tineret, p. 36

”El [Satana] știe foarte bine că nu există nici o altă grupare care poate face atât de mult bine ca tinerii care s-au consacrat lui Dumnezeu. Dacă fac ceea ce este bine, tinerii pot avea o influență puternică. Pastorii sau laicii înaintați în vârstă nu pot avea nici jumătate din influența pe care o pot avea tinerii devotați lui Dumnezeu asupra celorlalți tineri. Ei ar trebui să simtă că le revine responsabilitatea de a face tot posibilul pentru a-și salva semenii, chiar dacă aceasta se face cu sacrificiul plăcerilor și dorințelor lor. Timpul și chiar mijloacele, dacă este necesar,  ar trebui consacrate lui Dumnezeu.” .” – Solii către tineret, p. 204

De meditat

 • Ești la școală? Ai colegi de clasă, colegi de studii care își doresc o diplomă și o educație bună?
 • Îți dai seama că ceea ce ai tu de oferit – Evanghelia – are o valoare mult mai mare decât o diplomă sau orice educație pe care o poate oferi această lume?
 • Știu colegii de clasă că ești creștin, adventist din ziua a șaptea?
 • Sau poate ai absolvit cu mult timp în urmă. Mai ai legături sau ai rămas prieten cu foștii colegi de clasă?
 • Dumnezeu te cheamă, indiferent dacă ești elev/student la o școală creștină sau laică, să fii o lumină pentru colegii tăi de clasă. Indiferent dacă interacționezi cu ei la telefon, online (din cauza pandemiei) sau în persoană, luminează lumina lui Isus!
 • Dacă ești părinte, ești chemat să-ți ajuți copilul să le arate cum să iubească ca Isus și cum să împărtășească Evanghelia.
 • Vei alege astăzi să devii misionar pentru cei din campusul tău școlar, un ambasador pentru Isus pentru foștii / actualii/ viitorii colegi de clasă?

Motive de laudă

 • Lăudați pe Dumnezeu că ne-a dăruit nenumărate minuni financiare, locuri de muncă și sprijin pentru atât de mulți în această perioadă de criză.
 • Joel B.: Împreună cu soția am vizitat copiii în Emiratele Arabe Unite. Din cauza pandemiei am rămas blocați acolo și am fost infectați toți cu COVID-19. S-au înălțat multe rugăciuni pentru noi. Am supraviețuit toți, în afară de soția mea. Ți totuși Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru conducerea Lui. El știe ce este mai bine pentru familia noastră.
 • A .: Pe 9 iunie m-am trezit la 2 dimineața cu un bărbat înarmat care stătea în camera în care dormeam împreună cu copiii.. El a amenințat că îmi va omorî copiii. Eram toți speriați, dar i-am spus ”În numele lui Isus, pleacă!” Dumnezeu mi-a auzit strigătul, omul a plecat fără să ne facă rău. Dumnezeu este credincios!
 • Lindinkosi N.: În seara zilei 80 (ce vorbea despre Vindecare fizică), viața fratelui meu a fost în pericol în fața ochilor noștri. Tensiunea arterială era mare, iar inima bătea cu putere. El tremura, nu avea aer și starea lui se înrăutățea în fiecare clipă. I-am dat repede un cățel de usturoi și o jumătate de linguriță de ardei cayenne (iute)dizolvat în apă. Apoi am îngenuncheat și ne-am rugat și, când am terminat rugăciunea, tensiunea lui se normalizase, nu mai tremura și pulsul se potolise. Asistasem la o minune făcută de Dumnezeu, aducând vindecare fizică în 10 minute!
 • Rodel L.: În timpul carantinei, soția mea s-a gândit să organizeze o bancă de alimente pentru cei în nevoie. Ne-am propus să începem cu doar 30 de pachete, dar Dumnezeu a furnizat și a înmulțit pachetele noastre de mâncare, permițându-ne să ajutăm familiile nevoiașe din biserica și localitatea noastră pentru lunile următoare. Toate laudele către Dumnezeul nostru minunat!
Motive de rugăciune  – Miercuri, 1 iulie 2020
 • Rugați-vă pentru școală, profesori și colegii de clasă. Rugați-vă pentru curaj să vă purtați ca un creștin care trăiește pentru Isus. Rugați-vă pentru oportunități de a vorbi colegilor de clasă despre credință. Dacă nu mai sunteți la școală, rugați-vă pentru modalități de a ajunge la foștii colegi de clasă.
 • Rugați-vă pentru activitatea departamentului din campusul public care se desfășoară în campusuri laice din întreaga lume. Rugați-vă ca mai mulți studenți și profesori adventiști de ziua a șaptea să se implice în acest departament, ajungând la oamenii din campusurile universitare.
 • Rugați-vă pentru o recoltă puternică de suflete de la toate departamentele care au trecut la lucrarea online din cauza pandemiei.
 • Rugați-vă pentru surorile însărcinate din întreaga lume care urmează să nască în curând. Rugați-vă pentru siguranță și protecție împotriva virusului COVID-19 și pentru a se naște copii sănătoși. Rugați-vă ca acești copii să crească pentru a fi lucrători puternici pentru Isus.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ziua 97 – Voi merge… la colegii de clasă apare prima dată în Redesteptare si reforma.