Ziua când se oprește timpul

Devoțional zilnic

Atunci Iosua a vorbit Domnului, în ziua când a dat Domnul pe Amoriți în mânile copiilor lui Israel, și a zis în fața lui Israel: „Oprește-te, soare, asupra Gabaonului, Și tu, lună, asupra văii Aialonului!” – Iosua 10:12

Ce motive ai putea invoca pentru a-i cere Domnului să oprească timpul în loc? Poate că ești într-o formă bună sau poate că toate lucrurile îți merg strună și ai dori să rămână așa mai mult timp! Dacă nu ai făcut temele, ai dori să se mărească ziua să ai timp de toate! Poate nici unul din cazurile de mai sus nu sunt cele mai bune motive.

Atunci uite cel mai bun motiv pentru a-i cere Domnului să oprească timpul în loc: lucrarea pe care ți-a încredințat-o El ție personal! Dar ce lucrare mi-a încredințat El azi? Ei bine, aceasta ar trebui să fie întrebarea de la care să pornești!

Dacă ne gândim la Iosua, ne dăm seama că și el avea multe de făcut, dar a ales să îndeplinească planul lui Dumnezeu de a cucerii țara promisă. Și aceasta în mod deplin!

Asemeni și tu: să umbli pretutindeni cu Domnul, să te străduiești să faci totul cât mai bine, să fii conștiincios, să fii amabil și ascultător, acestea sunt caracteristicile unui adevărat explorator!

Azi este ziua în care să te rogi Domnului să prelungească timpul pentru a putea să fi gata oricând are nevoie cineva de ajutorul tău.

Gusti Angheluță, Director Asociat Conferinta – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit