Devoțional zilnic

Ziua când se oprește timpul

Atunci Iosua a vorbit Domnului, în ziua când a dat Domnul pe Amoriți în mânile copiilor lui Israel, și a zis în fața lui Israel: „Oprește-te, soare, asupra Gabaonului, Și tu, lună, asupra văii Aialonului!” – Iosua 10:12

Ce motive ai putea invoca pentru a-i cere Domnului să oprească timpul în loc? Poate că ești într-o formă bună sau poate că toate lucrurile îți merg strună și ai dori să rămână așa mai mult timp! Dacă nu ai făcut temele, ai dori să se mărească ziua să ai timp de toate! Poate nici unul din cazurile de mai sus nu sunt cele mai bune motive.

Atunci uite cel mai bun motiv pentru a-i cere Domnului să oprească timpul în loc: lucrarea pe care ți-a încredințat-o El ție personal! Dar ce lucrare mi-a încredințat El azi? Ei bine, aceasta ar trebui să fie întrebarea de la care să pornești!

Dacă ne gândim la Iosua, ne dăm seama că și el avea multe de făcut, dar a ales să îndeplinească planul lui Dumnezeu de a cucerii țara promisă. Și aceasta în mod deplin!

Asemeni și tu: să umbli pretutindeni cu Domnul, să te străduiești să faci totul cât mai bine, să fii conștiincios, să fii amabil și ascultător, acestea sunt caracteristicile unui adevărat explorator!

Azi este ziua în care să te rogi Domnului să prelungească timpul pentru a putea să fi gata oricând are nevoie cineva de ajutorul tău.

Gusti Angheluță, Director Asociat Conferinta – Conferința Oltenia