Ziua Recunoștinței

Devoțional zilnic 4 iulie 2019

Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

Ce ai mâncat astăzi? Ţi-a plăcut ce ai găsit în bucătărie?  

Sărbătoarea „Ziua recunoştinţei”, preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. 

În decembrie 1941, Congresul SUA a  adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională în  țară. 

Astăzi, gândește-te la ce ai primit de la Dumnezeu și chiar dacă nu este Ziua recunoștinței, mulțumește Cerului pentru “bogăția recoltei” de până acum.  Gândește-te că în fiecare oră, potrivit  organizaţiei „Salvaţi copiii” mor 300 de copii subnutriţi. Astăzi dacă ai avut ceva de mâncat ești în categoria celor „bogați”.  Este timpul să fii mulțumitor căci prin recunoștință  îți pregătești “hambarele” pentru viitoarele binecuvântări!

Florin Răduţ, director de tineret, Conferinţa Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro