Devoțional zilnic

Răzbună-te pe Mine

Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

Se povestește că un copil numit Didier a fost martor la uciderea mamei sale. Toată copilăria și adolescența sa a fost urmărit de dorința de răzbunare. Frământările și disperarea au pus stăpânire pe el, însă viața i s-a schimbat radical când a întâlnit o persoană credincioasă, care a fost dispusă să îl asculte și să îl ajute să iasă din starea lui depresivă. 
Prin acest prieten, Didier L-a cunoscut pe Isus și a început să dezvolte o relație din ce în ce mai profundă cu El. Într-o zi, citind din Biblie, a ajuns la pasajul în care oamenii L-au răstignit pe Isus, și un gând i-a venit în minte: „Dacă Dumnezeu Tatăl i-a iertat pe cei care L-au răstignit pe Fiul Lui Preaiubit, înseamnă că El mă învață că și eu trebuie să iert persoana care mi-a ucis mama. Cum Isus m-a iertat pe mine, și eu trebuie să-l iert pe acel criminal.” Decizia a fost greu de acceptat, dar Isus i-a dat putere. Nu știu continuarea acestei povestiri, dar știu sigur că Didier a învățat puterea iertării. 

Roagă-te Domnului Isus să te facă in stare să ierți pe cei care ți-au greșit, chiar și atunci când ei nu merită.

Alice Codiţoiu, instructor explo, Craiova-centru